Šokolaad — Tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Tee — Tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt. Alternatiivina võite plekile hõõruda ka glütseriini ja jätta ööseks seisma.

Kohv, kakao — Peske värsket plekki jooksva jaheda vee all. Kui see ei aita, siis tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt. Alternatiivina võite plekile hõõruda ka glütseriini ja jätta ööseks seisma.

Marjaplekid, puuviljamahl, peedimahl — Loputage plekki koheselt nii kuuma veega kui kangas kannatab. Võib ka eemaldada sidrunimahla peale pritsimisega ning seejärel loputada sooja veega. Kui plekk ei ole täielikult kadunud, siis tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt. Vajadusel hõõruge plekki vedela glütseriiniga ning laske seista 10 tundi või niisutage vesinikülihapendiga.

Punane vein — Loputage vees või valges veinis. Kui plekk ei ole täielikult kadunud, siis tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Tomatikaste — Tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Rasvaplekid — Tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt. Võite proovida ka gaseeritud vett peale valada.

Närimiskumm ja küünlavaha — Pange rõivas plastikkotti ning seejärel mõneks tunniks sügavkülma. Võtke välja ja kraapige närismiskumm või vaha maha. Kui vaha jääb veidi alles, siis pange paberrätiku leht nii pleki peale kui alla ning triikige, kuni plekk on kadunud.

Veri — Peske võimalikult kiiresti jääkülma veega maha. Kui plekk ei lähe välja, siis lisage külmale veele veidi soola ning leotage.

Huulepulk — Kasutage plekil juukselakki. Kui plekk on ikka veel alles, siis tupsutage seda värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Meik — Hõõruge piiritusega. Kui plekk on ikka veel alles, siis tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Ripsmetušš — Tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Küünelakk — Laotage rõivas imavale alusele. Tupsutage atsetooniga ning kuivatage koheselt paberrätikuga. Kuna küünelakk imendub hästi sisse, siis ärge unustage eemaldada rõivas aluspinnast.

Muruplekid — Kandke plekile glütseriini ja laske seista 10-15 minutit. Kui plekk on ikka veel alles, siis tupsutage plekki värvitu nõudepesuvahendiga ning jätke 5-6 tunniks plastkotti seisma. Seejärel peske nagu tavaliselt.

Võililleplekid — Nende plekkide välja saamist aitab, kui valate lahjendatud äädikat plekile. Võite ka proovida sidrunimahlaga veidi leotada ja seejärel pesta nagu tavaliselt.

Pigiplekid — Rasvained, nagu margariin ja või, lahustavad pigi. Kandke plekile, laske veidi seista ning siis peske maha.

Kingamääre — Kandke plekile glütseriini ning laske üleöö seista.

Tindiplekid — Valage otsekohe piima peale ning seejärel peske kiiresti plekk maha. Aitab ka piiritusega puhastamine, samuti juukselakiga töötlemine.

Briljantrohelised plekid — Tilgutage plekile eukalüptiõli ja seejärel peske hoolikalt puhtaks. Nahalt saab neid plekke edukalt eemaldada soolase veega.

Roosteplekid — Ajage potis vesi keema. Raputage plekile soola ning asetage määrdunud koht keedunõu kohale auru sisse. Veidi aja pärast on plekk kadunud.

Need levinud ja toimivad plekkide eemaldamise viisid töötavad hästi riiete peal. Mööbli puhastamine on aga hoopis teine teema! Selle jaoks kasutage kindlasti spetsialiste, kel on professionaalsed vahendid.