Kui teil on raske asjadest loobuda või kui teil on kalduvus takerduda inimsuhetesse, alustage Feng shui reformi vannitoast. Koristage see põhjalikult, visates minema kõik tarbetu. Katsetage eeterlikke õlisid, näiteks sidrunit, seina- ja põrandapindade puhastamisel, see toob vannituppa uut energiat.

Jätke vannituppa alles vaid need esemed, mis toetavad teie uut mina. Lubage endale ka väikest luksust, mis aitab saada üle argipäevamuredest ning tuletab meelde, kui mitmekesine on elu.

Mis vannitoa peeglisse puutub, siis see ei tohiks jagada nägu kaheks, kui te hommikul peeglisse vaatate. Tavaline piisavalt suur peegel on vannituppa kõige parem. Vältige ka kahte vastastikku asetatut peeglit, mis teineteises vastu peegelduvad.

Vannitoaga seostub ka vee element, chi energia voolab niisketel pindadel aeglasemalt ning võib peatuda. Ideaalne oleks, kui vannituppa pääseks päikesevalgust või kui seal oleks vähemalt aken, et puhast õhku sisse lasta. Vannitoa puhtus ja kuivus võimendavad energiat. Feng shui ei soovita magamistoaga kokku ehitatud vannitubasid. Hoidke vannitoa uks kinni, eriti kui see on magamistoa juures.

Vannitoas asub tavaliselt ka tualettpott. See peaks äratama võimalikult vähe tähelepanu. Feng shui reeglitest lähtudes on tualett alati vales kohas. Võite chi energiat võimenada, kui hoiate potikaane all, eriti siis, kui te vett peale tõmbate.

Abi on ka ülespidi suunatud lehtedega taimedest, mis tasakaalustavad allapoole suunatud voolu. Ka ergas roheline värv mõjub stimuleerivalt.

On oluline, et vannituba oleks valge, kuiv ja värske õhuga. Ka tuleks kanda hoolt selle eest, et chi energia ei takerduks niisketes pindades. Ka selles osas on kasu taimedest, aga nendega on see probleem, et neil on vaja valgust. Piisavalt hea valgustus on vannitoas alati oluline, olgu seal taimed või mitte.

Ka ventilatsioon peaks olema korralik. Vältida tuleks liialt paljude pisiesemete paigutamist vannituppa.

Duši all käimisega võiks ühendada erinevad puhastamis- ja uuendusrituaalid. Õnnelik vanniomanik võiks lubada enesele luksuslikke hetki küünalde, eeterlike õlide, droogi- ja vahuvannidega. Cleopatra stiilis roosilehtede vahel kümblemine võiks olla ka suurepärane kingitus sõbrale, kellel kodus vanni ei ole.