Viska ära järgmised asjad:

GARDEROOB

Käekotid, mida sa pole aastaid kasutanud.

Vanad, katkised, kasutamata seisvad spordikotid.

Pidzhaamad. Piisab kolmest komplektist, kõik ülejäänud kadugu su kapist!

Liiga kõrge kontsaga ja kandmiseks liiga ebamguavad kingad.

Kõik riided su kapis, mida sa täna poeaknal nähes ei ostaks — vanad, moest läinud, kehakujule sobimatud, asjad, mida sa polegi kunagi kandnud.

VANNITUBA

Poolikud või aegunud testrid.

Šampoonipudelite näidised hotellidest.

Aegunud kosmeetika.

Ripsmetušš, mis on vanem kui kuus kuud.

Vanad/kasutud/kasutamata vannitooted (eriti kui sul polegi vanni), juuksetooted, mida pole kasutatud kauem kui pool aastat, tugeva lõhnaga kehakreemid.

Välja veninud juuksekummid.

KÖÖK

Topeltkomplekt söögiriistu.

Köögitarbed, mida pole vaja länud rohkem kui kuus kuud.

Nunnud kruusid, mida sa tegelikult ei kasuta.

Liigsed küpsetusnõud.

Vanaks läinud maitseained.

Kasutatud söögipulgad.

Katkised/kasutatud kummipaelad ja külmikukotid.

Koristuseksperdi seitse kõige olulisemat puhastusnippi:

1. Alusta väikestest asjadest. Tee kõigepealt üks sahtel korda. See annab sulle hea tunde, et oled juba midagi saavutanud ning innustab edasi pingutama. Kui jaotad suured ülesanded väikesteks osadeks, ei tundugi eesootav nii hirmutav.

2. Tee iga päev midagi. 10 minutit igas päevas on piisav, et teha puhtaks üks sahtel, laud või riiul. Sa imestad isegi, kui palju sa sel moel tegelikult tehtud saad.

3. Pane enda kõrvale kolm kotti - ühte lähevad minemaviskamise asjad, teise annetamiseks ja kolmandasse asjad, mis peavad endale uue koha leidma.

4. Ära mõtle sellele, mida tahad ära visata, vaid keskendu sellele, mida tahad alles hoida. Võta kapist kõik välja ja pane tagasi ainult need, mida pead tõesti hädavajalikuks. Me kasutame 80% ajast ainult 20% oma asjadest! Kui asi pole pool aastat kasutust leidnud, peab ta kaduma!

5. Hinda oma riideid 10pallisüsteemis. Mõned saavad hindeks 10, ehk nendega lähed kas peole või kannad igapäevaselt. Teised on keskmised 5d, aga veame kihla, et leiad väga palju madala hindega riideid ja neist peaksid nüüd lahti saama. Jäta alles ainult riided, mis saavad hindeks rohkem kui 5 ja tee eraldi riiul või stange neile, millele panid hindeks 8 ja rohkem.

6. Jäta nähtavale korv annetamiseks mõeldud asjade jaoks. Sinna pane nädala jooksul kõik, mis sulle tundub, et võiks uue kodu leida - riided, millest oled välja kasvanud, aga siiski kasutuskõlblikud, toidunõud, raamatud, mänguasjad jne.

7. Sea sisse reegel, et iga kord, kui ostad poest ühe uue asja, pead kodust ühe vana sama kategooria eseme minema viskama. Sel juhul ei kasva sul asjade hulk kodus üle pea!

Allikas: Daily Mail