1. Sa ei sulge tualetipoti kaant, kui vett peale tõmbad

Kui sa ei pane potikaant vee tõmbamise ajaks kinni, siis lendavad kõik need bakterid ja kõik muu tore sealt poti seest ilusti õhku ringlema. Tervesse vannituppa. Ja kui uks on lahti, siis ilmselt kaugemalegi.

2. Sa hoiad oma hambaharja kapis

Sest arvad, et nii saab seda kõikide bakterite eest kaitsta? Aga kas sa sellele ka mõtled, et kapis ei ole piisavalt liikuvat õhku, mis harjal kuivata laseks? Niiske ja soe õhkkond on aga ideaalne elupaik bakteritele. Fuh!

3. Sa jätad oma meigipintslid kraanikausi servale

Kõik see, mis su nägu puudutab, ei tohiks vannitoas lihtsalt vedeleda. Arvesta ka sellega, et vannitoas olev niiskus ei mõju su meigipintslitele kuidagi tervislikult, pigem soodustab hoopiski bakterite levikut ja kasvu. Pane oma meigitarvikud kinnisesse karpi ja kuiva kohta.

4. Sa kasutad oma svammi liiga kaua

Käsna või svammi peaks vähemalt iga kolme-nelja nädala tagant vahetama. Ja pesukordade vahepeal ka kuivatama. Muidu hõõrud sa end igal korral kõige sellega, mida sa sinna eelmisel korral jätsid. Pole just kuigi mõnus, eks?

5. Sa ei puhasta oma vannikardinat

Hea uudis: paljud vannikardinad on masinpestavad. Halb uudis: suur osa inimestest ei puhasta ega pese neid kunagi. Selleks aga, et hallitust ja bakteripesasid eemal hoida, tuleks neid ikka aeg ajalt ka puhastada ja kuivatada.

6. Sa ei kasuta ventilaatorit

Isegi kui see põrgulärmi teeb, peaksid ventilaatori siiski sisse lülitama. Liigne niiskus ei tee head.

7. Su rätikud kuivavad nagidel

Ideaalis peaks rätikuid iga kolme kasutuskorra järel vahetama. Seda juhul, kui need saavad kuivada kuskil restil. Kui nad on aga nagis, siis peaksid neid lausa pärast iga kasutuskorda pesema. Muidu jääb neisse kogu niiskus seisma ja bakterid aina kogunevad ning kogunevad.

8. Sa kasutad oma telefoni

Miks sul seda üldse vannitoas vaja on? Mõtle sellele, et poti peal istudes Instagramis või Facebookis surfates jääb su telefoni külge kõik see, mis vannitoas õhus ringleb. Ja kui sa pärast eelmist käiku vett tõmmates potikaant ei sulgenud, siis on seal ilmselt nii mõndagi.