1 pakk viilutatud röstsaia

2 kõvaks keedetud muna

200 g makrapulki

80 g värsket kurki

80 g toorjuustu (näiteks Belett’i)

100 g forellimarja

100 g pehmet taluvõid

6 tk musti oliive

70 g valmis kalapuljongit

6-12 tk lehtsalatit või frisesalati lehte

Kaunistuseks:
12 tk murulaugu vart või hakitud rohelist sibulat
1 sidrun

Lõigake saiaviiludest piparkoogivormiga südamed nii, et Teil oleks kokku 12 saiast südant. 1 muna, makra ja värske kurk hakkige peeneks ning segage toorjuustuga (soovi korral lisage veel hakitud tilli, valget pipart, soola). Võtke nüüd 6 saiasüdant ning määrige nendele toorjuustusegu. Seejärel asetage toorjuustu peale järelejäänud saiasüdmed ning immutage pealmine kiht kalapuljongiga. Siis asetage koogid umbes 1 tunniks külmkappi.

Valmistage sellel ajal munavõi: hakkige või riivige 1 muna peeneks ja segage retseptis antud pehme võiga, lisage ka pisut soola. Võtke koogid külmast välja ning määrige pealt ja küljed kokku õhukese kihi munavõiga. Ülemise serva äärde pritsige järelejäänud munavõi. Jaotage kalamari kuue koogi peale ära ning ajage koogi peal ühtlaselt laiali. Kaunistage pealt musta oliivi ratastega. Tõstke taldrikule lehtsalati leht või frisesalati leht ning asetage selle peale kalasüdame kook, heitke üle koogi murulaugu oksad või raputage üle hakitud rohelise sibulaga ja andke kõrvale sidrunisektor.

Maia Smõslova
Frens Cateringi peakokk