Kõik algas 2003 aastal, kui koolis läks lahti kuulujutt, nagu oleks ta sisse võetud kooli ühest populaarsemast noormehest. Kuidas reageeris sellele poiss ise? Ta nimetas tüdrukut koledaks ja paksuks ning et tegu oli popi poisiga, liitusid tema arvamusega kiirelt ka mitmed teised poisid ja tüdrukud.

Pärast pool aastat kestnud kiusamist hakkas tüdruku õppeedukus langema ja ta andis endast kõik, et kooli vältida ja hoopis ema ja õdedega koju jääda. Koolis ootas tüdrukut vaid koridoris pikali tõukamine ja joonlaudadega loopimine.

“Lukustasin end kodus vannituppa ja nutsin end tühjaks,” meenutab naine läbi elatud õudusi. “Nii ligi neli korda nädalas. Ühel hetkel hakkasin ka randmeid lõikuma, sest see valu leevendas valu, mis oli mu sees.”

Kui ema tütre lõigutud randmed avastas ja probleemist kuulis, kohtus ta õpetajatega, ent tulutult — kiusamine jätkus. Pärast seda, kui üks kiusajatest ütles Claire’ile, et ta on liiga kole, et elada ja viskas teda klassis paratsetamoolitabletiga, sai neiul villand ja olles vaid 14aastane, tegi ta esimese enesetapukatse. Ta läks koju, võttis sisse kõik, mida ta rohukapist leidis ja kukkus põrandale kokku. Õnneks avastas olukorra tema 10aastane õde ja tüdruk viidi haiglasse. Lugu jõudis ka koolikaaslasteni, aga kas see andis neile õppetunni? Ei. Nad olid saanud juurde uue asja, mille kallal nokkida, et oma kooliõe elu põrguks teha.

"Nad ütlesid, et prooviksin järgmisel korral paremini," ütleb Claire.

"Selleks ajaks kiusas mind juba peaaegu kogu klass. Mul olid mõned sõbrad, aga nad pelgasid minu kaitseks välja astuda." Aasta hiljem tegi Claire järgmise enesetapukatse, seekord paratsetamooli üledoosiga. Taas jõuti tüdruk õigeks ajaks haiglasse toimetada, kuid seekord ei läinud ta enam kiusajate juurde tagasi.

Tüdruk vahetas kooli ja 19aastaselt ka elukohta. Ta sai tööd administraatorina ja hakkas väljas käima. Tema nüüdseks ekskallim julgustas neiut isegi modellikarjäärile mõtlema, mida ta ongi juba teinud.

"Üks kiusajatest saatis mulle hiljuti Facebooki sõnumi, et on mind tegelikult alati ilusaks pidanud. Ma ignoreerisin teda."

Claire tahab rõhutada, et just õpetajad peavad kiusamist pealt nähes karmimad meetmed kasutusele võtma.Ta tahab ka, et kõik, keda praegu kiusatakse teaksid, et nad tulevad sellest välja ja kiusamine ei ole igavene!

Allikas: Daily Mail