1. Ta on armastatud

Isegi kui te vahepeal tülitsete — ta peab teadma, et tema on sinu universumi keskpunkt.

2. Kuidas süüa teha

10-aastane võiks juba osata lihtsamat sooja toitu valmistada, võileibadest rääkimata.

3. Tulemas on kehalised muutused — mida oodata

Tal on vaja teada, et hormonaalsete muutustega kaasnevad ka emotsionaalsed muutused. Lisaks nende asjade ise lahti rääkimisele võiks tütar lugeda ka mõnda raamatut puberteedist.

4. Narkootikumid on väga ohtlikud

Laps peab teadma, et iga narkootikumi on ohtlik proovida ka ainult üks kord. Tal on alati õigus keelduda, ükskõik kui palju teised teda ära rääkida üritavad.

5. Seksiteemad

Enne kui ta tunneb kiusatust ise seda maailma avastama hakata, võiks ta teada põhilisi fakte mehe ja naise vahelistest suhetest.

6. Endast nõrgemaid tuleb aidata

On oluline, et su laps teaks, et kõik ei saa eluga nii hästi hakkama kui teie. Õpeta lapsele alati hoolima teistest inimestest ja muidugi ka loomadest, siis saab ta eluks ajaks kaasa harjumuse abivajajaid aidata ja toetada.

7. Raha ei kasva puu otsas

Räägi lapsele raha väärtusest ja õpeta teda rahaga ümber käima. Mida varem ta õpib oma kulutustel silma peal hoidma ja raha koguma, seda parem.

8. Korrektne välimus on oluline

Õpeta ta ise endale vastavalt üritusele riietus valima ja proovige koos peegli ees erinevaid riidekomplekte, et ta stiilitunnetus juba noores eas välja kujuneks.

9. Kõik ei ole alati su vastu kenad

Selles eas kujunevad koolis välja tüdrukute grupid, võimalik on kiusamine ja narrimine. Su tütar peab oskama enda eest seista ja teadma ka seda, kust vajadusel abi otsida.

10. Elu pole lihtne

Elu on täis väljakutseid, mis ei pruugi kõik sugugi lihtsad ja meeldivad olla. Elus on paremaid ja halvemaid aegu — parem, kui su tütar ka keerulisemateks aegadeks juba varakult vaimselt valmis on.

Kuid mis on kõige olulisem — ole alati oma tütre jaoks olemas ning anna ka talle teada, et ükskõik mis ta elus juhtub, kodus on ta alati oodatud.

Allikas: Huffington Post