1. Töönarkomaan

Ta teeb ka sünnituslaual veel viimase kõne kontorisse ning sel sekund pärast lapse sündi on tal telefon kes, et uudist kogu maailmale teatada ning vahepeal saabunud meilidele vastata. Ta on veendunud, et töö- ja pereelu ühildamises ei ole mitte midagi võimatut! Kui laps kasvab suuremaks, räägib ta erinevatel sünnipäevapidudel ja lasteaiaüritustel ainult oma firmast.

2. Veinisõber

Tema toob oma pudeli kaasa ka laste sünnipäevale ning rüüpab lemmikjooki plastiktopsikust.

3. Hipster

Hipsterite lastel on jalas skinny-teksad, ees hiigelsuured prillid ja seljas Sex Pistolsi T-särk, kuigi laps pole iial sellist muusikat kuulnudki. Nad on kõige coolima välimusega lapsed terves linnas.

4. Ekspert

Tal on tavaliselt üks laps, aga ta on lastekasvatusküsimustes kõige targem inimene kogu maailmas. Ta küsib, kuidas sa oma last riietad, magama paned, toidad jne ning selgitab seejärel pikalt ja põhjalikult, kui valesti sa kõike teed.

5. Facebookisõltlane

Iga 10 minuti järel ilmub Facebooki uus pilt kas tema lapsest, temast endast või sellest, kus ta parasjagu on või mida teeb. Kui pilt vahele jääb, siis kirjeldus ilmub kindlasti.

6. Kurnatud

Ta räägib duši all käimisest ja neljatunnisest ööunest sama entusiastlikult kui teised inimesed puhkusereisil käimisest. Silmade all on suured mustad rõngad ja kotid ning näol nii õnnetu ilme, et sa tahaksid kogu aeg teda aidata.

7. Hull

Hullud ei tunne piire ja nad loobivad oma lapsi lae alla, sunnivad kukerpalle tegema, üksteisega poksima, endaga mürama nii kodus, poes, lasteaiahoovis kui pühapäeval kirikus. Nad teevad oma lapsega selliseid trikke, mille peale tavalistel vanematel (ja lastel) hing kinni jääb.

8. Küpsetaja

Sul on vaja sünnipäevakooki? Tal on see juba tehtud. Laste jõululaadale muffineid? Ta just plaanis uut retsepti katsetada. Šokolaadiküpsiseid pühapäevaks külalistele? Tal on parasjagu vaba õhtu ja ta plaaniski küpsetama hakata. Iga kord talle külla minnes on tuba imehead lõhna täis ja ahjust tulevad välja üha uued ja uued hõrgutised.

9. Napakas

Sa ei saa kunagi päris täpselt aru, kas ta teeb nalja või mõtleb seda tõsiselt. Kuidas ta oma elu elab ja lapsed üles kasvatab? Sa ei tea. Ta ajab sulle hirmu nahka ja sa parema meelega hoiad temast eemale.

10. Telekamaniakk

Tema kasvatab oma lapsed üles nii, et istub ise oma tugitoolis, teleripult käe külge kleepunud, ja õpetab ning juhendab neid distantsilt. Toolilt ta ei tõuse.

11. Enneaegselt vananeja

Niipea kui ta lapsevanemaks sai, tõmbas ta räti pähe, kitli selga, lõikavad juuksed lühikeseks ja unustavad KÕIK teised teemad peale laste ja pere. Lahedast tšikist saab üleöö memm.

12. Tähelepanematu

Ta ei näe kunagi, et ta laps kukub kohe puu otsast alla, ta riided on räpased, tatikoll ronib ta ninast välja või et mudilane on võtnud suuna neljarealise autotee poole ja on valmis seda hetke pärast ületama.

13. Sõjaväelane

Ehk Kapten von Trapp "Helisevast Muusikast". Nende kodus valitseb sõjaväekord, -täpsus ja -rutiin, lapsed õpivad alluma ja vait olema ning kardavad oma vanemaid. Sina kardad neid ka.

14. Vegan

Tema lapsed söövad ainult juurikaid ja puuvilju. Kui keegi üritabki neile näiteks verivorsti või šašlõkki pakkuda, kuulevad nad kolmeaastase käest, kuidas loomad on meie sõbrad ja sõpru ei sööda! Kõige kriitilisem seltskond, kes ei jäta ühtegi võimalust kasutamata, et sulle selgeks teha, kui vale on liha söömine!

15. Suur laps

Ta mängib mudilastega liivakastis, ajab koolilapsi kullimängus taga ja käib teismelistega koos klubides.

16. Kiirabi

Ta on päev otsa vaid oma lapse käsutuses, hoolitsedes selle eest, et põnn maha ei kukuks, puu otsa ja sealt alla saaks, korralikult sööks, nina nuuskaks ja pissil käiks. Ta aitab lapsel riietuda, kooliasju pakkida, pead pesta, sõpradega kohtumisi kokku leppida, tülisid lahendada, katkist põlve plaasterdada ja loodusõpetuse tunni jaoks männiokkaid korrata. Ta läheb närvi, kui laps (ükskõik kui vana) temast rohkem kui 10 minutit eemal on.

17. Võtab vabalt

Sellel emal pole aimugi, kus ta lapsed on, mida ja millal söövad ning kellega mängivad. "Nad tulevad koju siis, kui tulevad," ütleb ta rahulikult ja loeb ajalehte edasi.

18. Lahe

Ema, kellel lapsevanemaks olemine on kõige lihtsam ja loomulikum asi. Tal tuleb see nii hästi välja, et kõik teised ta ümber ohkavad kadedusest.

19. Ülepingutaja

Tahaks olla lahe, aga pingutab täiega igas aspektis üle. Püüab näidata, et on sama äge kui enne laste sündi, kuid unustab, et ta polnud siis lahe ega pole ka praegu.

20. Tropp

Isa või ema, kelle meelest lasteüritused on võimalus endale kaaslane leida. Ta lööb valimatult kõigile vastassooesindajatele külge nii mänguväljakul, lasteaia jõulupeol, sõbra lapse sünnipäeval kui kogemata poesabas kohtudes.

21. Eputis

Ainus, millest ta räägib, on tema laps ja lapse saavutused. Ta laps on sinu omast nii palju parem, et iga kord pärast temaga rääkimist tunned sa kohutavaid süümekaid ja pead oma põnni alaarenenuks. 

Allikas: Buzzfeed