Ei hakka siinkohal ette lugema kõiki halbu võimalusi, mis sünnitust ja selle järgset perioodi võivad tabada. Aga neid ikka jätkub küllaga!

Pealegi on naiste võimekus, nende füüsiline seisund, vaagnamõõdud, üldine tervis ja kaasuvad haigused väga erinevad. Jah, mõni võib küll sünnitada kergesti ja kiirelt ilma mingi probleemita. Teine aga ei tea oma ohtusid, ei tea midagi mõnes haigusest, mis teda on ehk tabanud raseduse ajal või enne seda. See kõik kokku võib tekitada üliohtliku olukorra täiesti ootamatult nii sünnituse ajal, kui vahetult peale sünnitust. Eriti ohtlikud on verejooksud peale sünnitust, mis võivad olla väga tugevad ja kiiresti saatuslikult lõppeda. Siin aitab ainult ülikiire abi õppinud spetsialisti poolt. Verejooks võib ka alata ootamatult, mitu tundi peale sünnitust, nii et naine ise seda ei tunne, on uinunud ja tundetu. Sellepärast käivad ämmaemandad sünnitanute tekki kergitamas iga tunni järel, enne, kui usaldavad sünnitanu puhkama jätta.

Lisaks emale võib laps vajada kohest abi või elustamist momentaanselt peale sündi, olles lämbumisseisundis. Iga kaotatud minut hävitab väärtuslikke ajurakke...Sellist last suudavad päästa vaid väljaõppinud spetsialistid ja kaasaaegne tehnika.

Kas on mõtet mingi tobeda mugavuse ettekäändel loobuda turvalisest keskkonnast ja seada ohtu ennast ja last?? Päeva või paar kannatab olla ka haiglas arstide valve all, et pingutusest välja puhata ja jaksu koguda enne, kui olla võimeline kogu hool ja tähelepanu enda kanda võtta...

Olge, naised, ikka mõistlikud, ärge riskige asja eest teist taga, kui on ometi võimalus seda vältida!

Soovin kõigile turvalist sünnitust ja kauneid emarõõme, mida ei tumestaks ükski pilveke!

Kommenteeritud lugu loe SIIT.
______________
PÄEVA KOMM on Delfi rubriik, kus avaldame lugejate kommentaare.