Viiel protsendil võtab lausa kolm aastat, et panna selga riided, mis sobisid neile enne lapse sündi. Üle poole küsitlusele vastanud 3000 emast möönis, et nad tunnevad survet kõhnuda kiiresti pärast sünnitust. 45 protsenti ütles, et nad sunnivad selleks ennast ise.

Selgus, et enamikul noortel emadel jätkub piisavalt tervet mõistust oodata enda vormiajamisega, kuni sünnitusest on möödas viis kuud või rohkem.

Toitumisteadlaste sõnul on surve pärast sünnitust ruttu saledaks saada naeruväärne, kuna rinnaga toitev ema ei tohi mingil juhul dieeti pidada ja lisaks peab kehale andma aega muutustega kohaneda. Ei ole olemas mingit seadust, mis sunniks ka vanema lapse ema mahtuma gümnaasiumiaegsetesse teksastesse. Laste saamine peakski ju muu hulgas tähendama vastutuse võtmist kogu pere, sealhulgas ka iseenda tervisliku eluviisi eest, kinnitavad teadlased.

90 protsenti vastanuist aga väitis, et kuna kuulsused ilmuvad pärast laste sündi kiiresti kontkõhnadena avalikkuse ette, tunnevad nad survet ise samasugune välja näha. Ometi ei tohi enne lapse viiekuuseks saamist ema mingit dieeti pidada ja kurnav trenn on keelatud lapse seitsmekuuseks saamiseni.

Samas arvas 82 protsenti vastanuist, et tegelikult kuulsused valetavad ega ole üldse nii kõhnad, nagu tunduvad, 18 protsenti uskus, et kuulsused kasutavad pärast sünnitust ilukirurgi abi.

16 protsenti naisi ei lubanud oma partneril ennast pärast sünnitust alasti näha. 36 protsenti äsja emakssaanuist püüdis kõhnumise eesmärgil söögikordi vahele jätta. 19 protsenti pidas vajalikuks proovida äärmuslikke vahendeid, näiteks Atkinsi või kapsasupidieeti.

Iga neljas vastanu aga tunnistas, et hoidub koos perega väljas söömast, et ei tekiks kiusatust süüa suur portsjon midagi tõeliselt head ja kaloririkast.

Allikas: Mail Online