Mul on kaks algkooliealist poega. Käime koos perega väga tihti veekeskustes ja loomulikult on seal nende lemmiktegevus liutorudest alla laskmine. Eks nad meelitavad mind ka endaga alla laskma, aga ega ma eriti ei julge. Kui ikka vahel kaasa teen, on vahel küll selline tunne olnud, et hea, et eluga pääsesin. See on muidugi natuke liialdatud, aga mingi hirm on mul alati nende torudega seoses olnud. Nendest alla sõites lihtsalt peksled vastu toru seinu ja vesi lendab üle pea ja täpselt selline tunne on, et ei saa üldse ise kontrollida, mis sinuga juhtub.

Mu poegadel loomulikult mingit hirmu pole. Minul pole ka siiamaani eriti sellega probleemi olnud, et nad neist alla lasevad, sest kõik ju teevad seda ja kellegagi midagi juhtunud ei ole. Samas tuleb mul nüüd meelde, et paar aastat tagasi juhtus selline asi, et kui mu noorem poiss liutorust alla basseini “lendas”, siis ta läkastas hullumoodi ja kui ma ta sealt välja aitasin, siis veel tükk aega köhis ja oli näost punane — veri oli ikka korralikult kurku või hingetorusse läinud. See juhtum ehmatas mind küll, aga samas eks poiss jubedalt müras — selliseid asju ikka juhtub, kui pidurdamatult tegutseda.

Aga nüüd hakkasin mõtlema, et äkki on lastega ka liutorudes õnnetusi juhtunud, lihtsalt need on õnnelikumad õnnetused olnud ja seepärast pole meediasse jõudnud… Kas tõesti on võimalik liutorus ka uppuda?

Anna meile teada, kas sinu laps on kunagi liutoruõnnetusse või lihtsalt ohtlikku olukorda sattunud.