Kolmikute sünd on harv nähtus nii lapsevanemate kui ka sünnitusmaja jaoks. Küll aga sai sel nädalal peale nelja-aastast pausi Keskhaigla Sünnitusmajas taas kolmikute sünni üle rõõmustada. Käesoleva aasta esimeste kolmikutena sündisid kaks poissi ja tüdruk. Viimati sündisid kolmikud Keskhaigla Sünnitusmajas 2013. aastal, vahendab Ida-Tallinna Keskhaigla.

Keskhaigla Sünnitusmaja ämmaemandustöö koordineerija Helle Piheli sõnul on kolmikute sünd haruldane. "Seda enam teeb kolmikute sünd ka meile rõõmu, kui lapsed on terved ja tugevad. Perele pole lapsed küll esimesed, kuid kolm korraga on midagi täiesti uut. Seepärast on kogu sünnitusosakonna personal perele nõu ja jõuga igati toeks," lisas ta.

Emadusnõuandla ämmaemandusjuhi Silja Staalfeldt-Rahumägi sõnul kulges kolmikute ema rasedus normaalselt ja nii ema kui beebid tundsid end hästi. "Väga oluline on lapseootele jäänud naisel õigeaegselt oma rasedus arvele võtta ning regulaarselt kontrollis käia. Tänapäevased uuringud võimaldavad ema ja beebide tervisel kogu aeg silma peal hoida, et võimalikud kõrvalekalded kiiresti avastada," selgitab Silja Staalfeldt-Rahumägi. Äsja valminud Keskhaigla Sünnitusmaja videoklippides räägitakse ja näidatakse täpselt, kuidas end rasedusega arvele võtta ja milliseid uuringuid esimese trimestri jooksul tehakse.

Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas on tänavu juunis olnud 344 sünnitust ja sündinud 354 last. Neist poisse 191 ja tüdrukuid 163. Kaksikuid on kaheksa paari ja ühed kolmikud.

Kokku on Keskhaigla Sünnitusmajas aasta esimese kuue kuu jooksul sündinud juba 2006 väikest beebit.