Nimelt mängivad lapsed jätkuvalt “Kägistamise mängu”, mille käigus proovitakse korraks aju vere- ja hapnikuvarustus peatada, et kogeda hetkelist eufooriat ja peapööritust.

Youtube’i keskkonnas levib kümneid videosid, milles lapsed oma “saavutusi” teineteisega jagavad, tõestades taas, kui ohtlikult populaarseks see tegevus noorte seas on muutunud, vahendab LADBible.

See tegevus on täpselt nii tõsine, kui see kõlab ja esmapilgul kõigest süütu meelelahutus on tänaseks ka laste elusid nõudnud.

2010. aastal kägistas 12aastane Erik Robinson kogemata iseennast surnuks soovides viia enda peal läbi täpselt selle sama väljakutse. Tema ema, Judy Rogg on alates sellest saatuslikust päevast üritanud lastevanemate seas selle ohtliku mängu kohta teadlikkust kasvatada. “Erik oli täiesti normaalne, terane ja uudishimulik 6. klassi laps — viieline õpilane, skaut ja sportlane, kellel olid tulevikuplaanid ja -unistused,” kirjutab naine organisatsiooni Erik’s Cause kodulehel. “Ta kuulis päev enne surma sellest väljakutsest oma koolikaaslaselt. Ühtegi ohumärki ei olnud, sest ta oli sellest alles kuulnud. Oleks me teadnud, oleksime temaga rääkinud ja olen täiesti kindel, et ta poleks iial üritanud seda “mängu mängida”. Ta oleks täna elus.”

“Eriku unistus oli saada sõjaväelaseks — ta tahtis elusid päästa,” jätkab kodulehel olev tekst. “Meie eesmärgiks on tema soovi austada, päästes laste elusid ja aidates teistes peredes sellist kohutavat kogemust ära hoida.”

Malani O’Connor, kelle 12aastane poeg Evan suri samuti väljakutse tagajärjel, on samuti kindel, et lastega tuleks sellest probleemist kindlasti rääkida. “Õppige meie kohutavast tragöödiast,” ütles ta.

Füüsilised ohumärgid, mida lapsevanemad võiksid silmas pidada, on punetavad silmad, peavaluhood ja kahtlased laigud kaela ümber.

Möödunud aasta detsembris teatas ka Youtube, et nad palkavad veel rohkem inimesi, kes kontrollivad, millised videod nende keskkonda üles laetakse.