Kui Emily ja Jamie 25. märtsil 2010 27ndal rasedusnädalal ilmale tulid, ütlesid arstid Kate`le ja tema abikaasale Davidile, et kahjuks ei jäänud Jamie ellu, vahendab moms.today. Arstid panid poja elutu keha ema paljale rinnale, et vanemad saaksid lapsega hüvasti jätta... kuid viie minuti pärast hakkas Jamie end liigutama. Arst väitis, et need on refleksid, mitte elumärgid. Ema jätkas lapse silitamist ning mõne hetke pärast avas surnuks kuulutatud poeg silmad ning asus isukalt imema ema rinnapiimaga kokku määritud sõrme.

"Me olime leppinud mõttega, et jääme temast ilma ning püüdsime neist viimastest väärtuslikest minutitest koos temaga viimast võtta," ütles Kate aastal 2010 Today`le.

Ogg`ide kogemus sai tohutu meediakajastuse ning suurt rõhku pandi vastsündinu ja ema nahakontakti vajalikkusele ja olulisusele. Kuigi "känguruefekti" kasutegurid on juba ammu meditsiiniliselt tõestatud, ei panda lapsi ema rinnale hoopiski mitte igas haiglas, mõnel pool on see siiani isegi keelatud.

Nüüd on Jamie ja Emily, kes paari nädala pärast tähistavad oma teist sünnipäeva, samasugused rõõmsad mürgeldised nagu kõik teisedki kaheaastased. Arstid kinnitavad, et imelaps Jamie areneb normaalselt, ta ei ole arengus maha jäänud ega erine teistest omavanustest põrmugi.

Emily ja Jamie tähistavad varsti oma teist sünnipäeva!