Eleen Michelis: "Rinnapiim sisaldab suhteliselt vähe rauda, kuid raud asub seotult laktoferriini molekuli sees. Patogeensed rauaõgijad bakterid ei saa rauda kätte ning ei suuda paljuneda. Samuti on selline raud lapsele paremini omastatav. Imiku piimasegud sisaldavad 5-6 korda rohkem rauda kui rinnapiim. See on aga vaba raud, mis on raskesti omastatav ja soodustab rauasööjate bakterite kasvu. Ta on lapsele raskesti omastatav — see võib soodustada infektsioonhaigusi.

Ainult rinnapiimatoidul olevate imikute rauavajadus on rahuldatud ja nad on kaitstud rauavaegusaneemia eest kuus kuud ja isegi kauem. Lehmapiimas (piimasegud on valmistatud lehmapiima valguga) olevast rauast imendub 10%, rinnapiima rauast aga 50%.

Lehmapiimas on valke rohkem, sest loomad arenevad kiiremini. Imiku arenemata neerudel on raske eritada lehmapiima-proteiini ülejääke. On oht valgu liiale. Proteiinide liig toidus võib tekitada toidutalumatuse esmaseid tunnuseid: kõhuvalu, kõhulahtisust, löövet, hiljem võivad lisanduda allergilised reaktsioonid ja mõnel juhul ka astma.

Allgergiliste laste parim toit on emapiim — see aitab ebaküpsel soolestikul tugevneda ja vähendab ülitundlikkust.

Emapiim sisaldab vajalikke aineid just nii palju kui lapsele on tarvis. Piimasegu koostist ei saa panna ühele pulgale emapiimaga, kuna vasikad ning lapsed on siiski väga suurel määral erinevad.

Maailma Tervisehoiuorganisatsiooni WHO kodulehel on ära toodud faktid, mis põhinevad uurimustel. Diabeedist kirjutavad nad, et tõesti on esinenud pikaajaliselt rinnapiima saanud inimestel vähem diabeeti http://www.who.int/features/factfiles/breastfeeding/facts/en/index3.html

Maailma Tervishoiuorganisatsioon soovitab, et esimesel 6 elukuul peaksid lapsed saama ainult emapiima ja imetamist võiks jätkata kuni lapse kaheaastaseks saamiseni või ka kauem.

Minu kommentaarid tuginevad SIET  läbi viidud UNICEF-i imetamise nõustamise baaskoolitusel saadud teadmistel, Maailma Tervisehoiuorganisatsiooni WHO ja IBFAN IBFAN the
International Baby-Food Action Network 
uuringute tulemustel
esitatud faktidel ja soovitustel."