1. Kellaajalised kokkulepped on rikkumiseks

Muidugi sa ootad ja pabistad, kui su kella kümneks koju tulla lubanud teismeline ei vasta ka veel kell 11 telefonile. Kannatust. Hinga sügavalt sisse ja välja ja oota veel, ta jõuab koju kell 11.15.

2. Ta ütleb sulle, et ta vihkab sind

Ära muretse, seda ütlevad hormoonid. Su laps ei vihka sind tegelikult, lihtsalt ta ei oska vihahoos muud öelda. Püüa aru saada, et keeld kaheks päevaks sinule tundmatute inimestega kellegi tundmatu inimesega maamajja sõita on tema jaoks samaväärne maailma lõpuga. Aga ta saab sellest üle.

3. Ta ütleb, et kõik ta sõbrad küll tohivad seda või teist teha

Ära usu, kui ta väidab, et tema sõprade vanemad lubavad oma teismelistel kuhu iganes ja kellega iganes sõita. Su lapse sõbrad väidavad oma vanematele, et just sina lubad neid asju. Hea oleks, kui sa tunneksid oma teismeliste sõprade vanemaid, siis ei saaks lapsed neid mänge teiega rohkem mängida.

4. Ta on tegelikult rohkem sinu moodi, kui sa arvad

Aeg meenutada ja oma vanematelt küsida, milline sa ise teismelisena olid. Kas tuleb nüüd oma laps tuttavam ette?

5. Ükskõik, mida sa ütled, tema teeb täpselt vastupidi

Ütle lihtsalt, et sa ei tohi seda või teist asja teha ja kohe kui sa selja keerad, ta juba teeb seda. Kasuta teismelise protestimeelt oma tahtmise saavutamiseks - vaadake, kumb kumma kavalusega üle trumpab.

6. Ta ütleb, et sa ei saa temast lihtsalt aru

Muidugi tuleb teismelist kuulata ja püüda temast aru saada, aga see ei tähenda, et sa peaksid temaga alati ühel nõul olema. Kui tema soovi täitmine ei tule kõne alla, siis pole mõtet vaidlema hakata, ütle lihtsalt, et olgu kuidas on, aga vastus on ikka "ei".

7. Tegelikult ta vajab sind

Ta tahab, et sa huvituksid tema elust ja osaleksid selles palju rohkem, kui ta seda välja näitab. Sa oled tema jaoks väga oluline inimene, ära ainult oota, et ta seda sulle ütleb - see juhtub parimal juhul siis, kui ta kahekümneseks saab. Tihti veelgi hiljem.

8. Ta tahab, et sa teda tõsiselt võtaks

Kui su teismeline muutub dramaatiliseks ja ähvardab kodust ära joosta, sest sa "oled nii ebaõiglane" ja "kõige halvem lapsevanem", siis ära reageeri sellise asja peale üle ega anu, et ta ei läheks, sest sel juhul tunneb ta, et sa tunned ise ka ennast süüdi. Räägi temaga rahulikult, aga jää endale oma nõudmistes kindlaks. Tegelikult ei taha su teismeline kodust ära joosta, vaid ta tahab, et teda kuulataks. Et tema muresid võetaks tõsiselt. Tee seda.

Allikas: Your Tango