Enne rasedust

Tavalised hellitused - nii palju kui tahtmist on. Need tulevad ainult kasuks. Mida sagedamini praktiseerida, seda paremini töötavad väikevaagna lihased. Paraneb verevarustus ning tsükkelgi muutub täpsemaks.

Tähelepanu: vabaneda tuleb kahjulikest harjumustest. Ning nüüdsest alates ei tasu enam veiniklaasi voodisse kaasa võtta!

Intiimsed mänguasjad pole keelatud. Erandiks on vaid need, mis võivad tekitada vigastusi. Peida kaugele ära kõik, mis võib hõõruda, venitada või kahjustada limaskesta. Sulle pole ju rasestumise eel põletikke vaja.

Tähelepanu: korista oma armuarsenalist kõikvõimalikud kreemid. Lubrikandid on iseenesest tore leiutis. Ometi võivad need mõjutada keha mikrofloorat, muutes seda ning takistades spermatosoide ihaldatud eesmärgini jõudmast.

Karm seks jätke pärastiseks. Isegi kui see teile mõlemale meeldib, loobuge nendest mängudest, mis on seotud löökide või järskude liigutustega.

Tähelepanu: vahel toimub eostamine plaanitust mõned päevad varem või hiljem. Hoia ennast mitte ainult eeldataval ovulatsiooni päeval!

Ettevaatust, baby inside!

Niisiis, kõik õnnestus! Testile ilmus kaks ihaldatud triipu, arst kinnitas fakti, sugulased püüavad pakkuda toiduks midagi head ning kallim kannab sind kätel.

Pool sajandit tagasi arvati, et abikaasad ei tohi sellel ajal üksteist puudutada – lapsele on ohtlik. Tänapäeval on arstid seisukohal, et normaalselt kulgeva raseduse korral on seks kasulik.

Kas on tahtmine? Siis võib! 60% naiste seksuaalsus on raseduse ajal suurem kui enne seda, kuna siis on veres rohkem naissuguhormoone kui varem. Ning isegi veidi enne sünnitust võid sa nautida suurt rahuldust oma kallima käte vahel. Lapsele sinu kõhus tuleb see üksnes kasuks.

Varem arvati, et orgasm võib esile kutsuda enneaegsed tuhud. Tänaseks on aga meedikud kindlaks teinud, et kui emakakael pole „veel küps“, siis rahuldus sünnitust esile ei kutsu. Seega järgi julgelt oma soove – sinu keha ütleb ise, millal on vaja hoiduda ning millal võib tulevase isa käte vahele viskuda.

Säästvad asendid. Sinus muutub nüüd kõik – meeleolu, keha proportsioonid, vajadused ja organismi reaktsioonid. Nende muutustega tuleb arvestada ka su mehel. Püüdke järgida kahte lihtsat reeglit: ei tohi suruda kasvavale kõhule ega lubada tugevaid valutegevaid tõukeid, mis häirivad emakakaela. On olemas terve hulk poose, mis lubavad armastada teineteist hoolivalt ja õrnalt.

Pärast: ema, isa ja lapsuke hällis

Küsid endalt pärast sünnitust, kas sa üldse kunagi midagi tahtma hakkad. Ära muretse, kindlasti hakkad. Luba endale puhkust. Minimaalne meditsiiniline sugulise puhkuse tähtaeg on kuus nädalat. Kuid mitte keegi pole ära keelanud kallistusi, õrnusi ja suudlusi. Ära siis keela oma mehele hellusi, kui ta neid väga vajab.

Kui su organism on pärast sünnitust taastunud, võid sa kokku puutuda kolme probleemiga.

Kuiv ja ebamugav. See on täiesti loomulik. Umbes pool aastat pärast sünnitust eritab su keha vähem niiskust. Nüüd leia oma öökapist lubrikandid ning kasuta neid. Kui sind on õmmeldud, siis esimestel kordadel võib sul valus olla. Peamiseks pääseteeks on praktika. Mida sagedamini hakkate voodis kohtuma, seda kiiremini muutuvad koed elastsemaks. Ja olgu kallim hästi õrn.

Pole tahtmist. Põhjusi selleks võib olla mitmeid. Võib-olla pole sa korralikult magada saanud. Püüa leida endale abilisi. Maga koos väikesega päeval, õpi öösel lamades toitma. Nii leiad enda jaoks mõnedki täiendavad tunnid puhkuseks.

Äkki sa kardad alateadlikult midagi oma sisemuses vigastada. See hirm möödub pärast esimesi kordi. Võib ka juhtuda, et sinu organism toodab veel ebapiisavalt kirehormoone, suunates kogu su tähelepanu lapsele.

Lahendus on lihtne. Oled sellel eluhetkel väga tundlik hoolitsuse ja õrnuse suhtes. Las su armsam kallistab ja suudleb sind sagedamini. Sealt on aga lihtne üle minna ka teistsugustele hellitustele...

Kuidas hoiduda? Kui järgmine laps pole veel kavva võetud, ole valvel. Vältimaks probleeme pärast sünnitust, oleks kõige nutikam rasestumisvastased meetodid oma arstiga läbi arutada juba raseduse ajal.

Kuni sa toidad last rinnaga, ei sobi sulle mitte kõik hormonaalsed kaitsevahendid. Rinnaga toitmise ajal töötab ka loomulik kaitse rasestumise vastu, kuid ainult kuus kuud ning juhul, kui laps ei saa mitte midagi peale rinnapiima, nii päeval kui öösel. Seega pole mõtet loota juhusele. Universaalseks vahendiks on preservatiiv, mis kaitseb keha mikrofloorat ega lase läbi spermatosoide.

Võimalik, et pärast sünnitust avastad endas senitundmatuid ihasid. Arvatakse, et naise seksuaalsus puhkeb õitsele koos esimese lapse sünniga. Lapsed pole seega mitte ainult tagajärg, vaid ka hea seksi põhjus!

Allikas: Liza