Eesti peres on Eesti kombed ja magusanälga, erinevalt lasteaiakaaslastest, Kristin Helen ei põe. “Norralased annavad lastele magusat ainult laupäeval. Siis on kommipäev,” selgitab Katrin Õhtulehele. “Sünnipäevadel on karm vaadata, kuidas lapsed maiustusi pistavad. Söövad end või kärna. Meil on teine tava. Õhtul, kui söök söödud, saab Kristin Helen jäätist või muud maiust.”

Kristin Helen käib tavalises lasteaias, kus ollakse ilmast sõltumata vähemalt neli tundi õues, kirbe pakasega käiakse väljas poole tunni kaupa. Tulemus: “Kristin Helen pole haige olnud. Vaid kaheks päevaks hankis mingi viiruse, kuid kolmandal keksis juba rõõmsalt ringi.”

Katrini pere on Norra mõistes tavapäraselt sportlik, nädalavahetustel pannakse suusad alla ja tehakse pikem ring. Kristin Helen käib teisipäeviti võimlemas — Katrin: “Suusatrenni registreerimisega jäime hiljaks, eks järgmisest aastast läheb.“ — teeb jõusaalis emaga pidevalt tasakaaluharjutusi, ronib jõumasina otsas ja möllab niisama ning käib ujumas.

Siiski leidub Norras üht-teist, mis tervislikkusega kokku ei käi, näiteks elatakse päev õhtusse võileibade peal. Koolid lastele sööki ei paku, igal on oma road kaasas ning enamasti on tegu võileibadega.