Tänane päev oli meil Alondraga üsna kiire. Kõigepealt hommikul läksime koos tädi Saimaga mamma (vanavanaema) juurde, et siis sealt koos minna hambaarsti juurde. Seal tehti Alondral korda 1 hambaauk ja öeldi, et veel on vaja 2 auku parandada. Positiivne on see, et Alondra läheb meil hambaarsti juurde väga hea meelega.

Hambaarstil käidud, seadsime sammud Kristiine keskuse poole. Sinna läksime koolikoti ja pinali jahile eelkõige, aga sai ka ostetud muid kooliasju .Ja kooliasjad tänapäeval erinevad kõvasti sellest kui mina kooli läksin. Asju on nii palju, et endal võtab silme eest kirjuks, rääkimata lapsest. Nii me siis käisime ja proovisime koolikotte ja uurisime pinaleid. Alondra oleks ostnud ära kohe esimese heleroosa koolikoti ja pinali, aga emmel ja mammal õnnestus ikka laps ümber veenda. Lõpuks siis saime ikka ostetud asjad, mis on ilusad ja praktilised ning mugavad. Ja peale pikka poes käimist sai Alondra autasuks ka masinajäätise.

Panen siis siia ka väikese nimekirja, palju meil miski asi maksma läks:

Koolikott 34.70

Liimipulk 17G Pritt 0.89

Pinal lukuga ja täidetud 12.69

Palett värvidele 0.79

Vihik A5 12 lehte abijoontega 0.22*4

Värvipaber A4 16 lehte 0.79*2

Joonistusplokk A4 30lehte 0.93*2

Vihik A5 12 lehte valge 0.22*4

Vahetusjalanõud ostsis lapsele vanaema ja nende hinda ma ei tea

Dressid on meil olemas

Veel on vaja osta spordijalanõud ja kooli jaoks pudi-padi

Koolimüts ja õpilaspäevik 15.00

Kooli sisse sai Alondra tänu Haridusametile kuna katsetega ta ühtegi kooli ei pääsenud. Katsetel käisime Rahumäe põhikoolis, Nõmme põhikoolis ja Nõmme gümnaasiumis. Eks me pabistasime küll, et ta pannakse ühte teise meie piirkonnakooli, mille maine pole just kõige parem. Aga õnneks läks kõik hästi ja saime ikka kodule kõige lähemale, Nõmme gümnaasiumisse.

Minu kui lapsevanema jaoks oli selline süsteem küll lollus. Me ei tahtnud ju oma last panna kuskile nn.elittkooli, vaid kodukooli. Katsetega tuleb ju välja, nagu oleks minu laps rumalam kui teised,  sest ta ei saanud hakkama. Aga ma ei hakkaks ka sellise lolluse pärast oma lapsel lapsepõlve ära võtma ja teda kohe sünnist saati drillima. Laps peab saama olla ka laps. Tekib mõte, et milleks üldse laps läheb kooli, kui ta peab kõike juba oskama.

Meil on veel 3 last kooli saata ja kui ma peab iga kord seda uuesti üle elama, lähen ma küll peast halliks.