Enamus lapsi saab hakkama võileiva valmistamisega ja ilmselt võtabki niisama moosisaia või vorstileiba, hammustab tomatit-kurki kõrvale, magustoiduks väike jogurt ja joogiks klaas piima või smuuti.

Kuid mõnele lapsele meeldib kohe päris ise ja otsast peale retsepti järgi midagi valmistada.

Mida aga saab üks pisike koolijüts endale ise valmistada?

Meie pakume mõned mõtted, pakkuge teie ka!

Soojad võileivad

Kasutada kahepoolset võileivagrilli

4 viilu täisterasaia

Täidis 1

2 viilu juustu
ketšupit
tilli või pererselli

Täidis 2

2 viilu juustu
2 viilu keedusinki
2 õunaviilu

Täidis 3

2 spl kodujuustu
1/2 keedetud muna
1/2 spl hakitud tilli
veidi hakitud basiilikut

Täidis 4

2 spl kohupiimapastat
1 munakollane
2 tl maasikamoosi või õuna
vajadusel suhkrut
kaneeli

Valmistamine:

  1. Määri peale veidi ketšupit ja pane sinna peale juustuviilud. Määri juustuviilu peale veel veidi ketšupit ja tõsta teine saiaviil peale.Suru kergelt kokku.
  2. Pane sinna peale juustuvill, õunaviil,singiviil ja tõsta teine saiaviil peale.Suru kergelt kokku.
  3. Sega kodujuustule juurde hakitud muna, hakitud till, basiilik. Lisa maitse järgi soola. 2 täistera röstsaiaviilu aseta lõikelauale. Tõsta saiaviilude peale kodujuustusegu. Suru kergelt kokku.
  4. Sega kohupiimapastale juurde toores munakollane.
  5. Aseta kaks täistera röstsaia viilu aseta lauale. Tõsta saiaviilude peale kohupiimapasta. Aseta sinna peale maasikamoosi või õunaviil (õunaviilu peale veidi suhkrut ja puista peale veidi kaneelipulbrit). Tõsta teine saiaviil peale.Suru kergelt kokku.

Pane võileivagrill sooja. Tõsta saiad võileivagrilli vahele ka küpseta valmis.

Soolaste võileibade juurde pakkuda kurgist ja porgandist lõigatud kange või toorsalatit. Joogiks sobib nii soolaste ja magusate juurde piim.