Energial pole otsa ega äärt. Poisid vajavad võimalust oma energiat maandada, palju joosta, hüpata jne. Nende suurt liikuvust ei tohi võtta kui sõnakuulmatust.

Kas müramine või kaklus? Poistele tuleb õpetada piire; seda, mis on hea ja vale, et nad õpiksid oma agressiivsust kontrollima. Nad peavad õppima mõistma, mis on sõbralik nügimine ja mis on juba kiusamine või vägivald.

Risk ja võistlus kuulub asja juurde. Poisid mängivad läbi meeste maailmaga traditsiooniliselt seotud oskusi: riskivõtmist, võitusaamist hirmust ja pingetaluvust. Oluline on ka võistlemine ja oma paremuse demonstreerimine.

Kõva kutt või õrn hing. Kuigi poisid tahavad osaleda kambas, olla tugevad ja liidrid, on nende hing tihti õrn. Poisilt ei tohi nõuda meheks olemist ja kõigi olukordade mõistlikku lahendamist — poiss vajab enda kõrvale autoriteetset juhendajat, keda imetleda, kellelt saada turvatunnet ja kes aitaks toime tulla emotsioonidega.

Kuidas tulevad kolme poisi kasvatamisega toime Liisa ja tema abikaasa Jaan Einsaar, loe ajakirja Pere ja Kodu jaanuarinumbrist!