Michigani ülikoolis läbi viidud uuringu järgi avastavad enamik lapsi oma genitaalid ja mõnutunde, mis need tekitada võivad, umbes 6aastaselt. Kuigi enamasti räägitakse lastest vanuses 10-13, siis vahet pole, kui vana su poeg või tütar on, nii, kui ta selle avastuse teeb, on aeg sellest temaga rääkida ja teha selgeks, kus ja millal enda puudutamine normaalne on. Luba neile näiteks, et sa ei sisene nende tuppa või vannituppa enam ilma koputamata ning ootad alati ära loa siseneda. Mõistlik oleks ka paluda, et nad enda käed pärast seda tegevust ära peseks.

Kas poiste ja tüdrukute puhul peaks erinevalt reageerima?

Tegelikult ei ole masturbeerimise puhul vahet, kas seda teeb su poeg või tütar. Paljud emad mõtlevad, et poiste puhul on tegemist normaalsusega, aga tütre puhul millegi lubamatuga. Tegemist on tõenäoliselt juba iganenud tabuga, millest me jätkuvalt alateadlikult kinni hoiame.

Kui sinus tekitab see teema ebamugavust just tütre puhul, mõtle, miks sind see nii väga häirib, kui tegemist peaks olema täiesti normaalse tegevusega. Teiste sõnadega, proovi enda sees olevad sõlmed lahti harutada ja aitad oma tütrel hoiduda häbitundest, mis tal enda kehaga seoses tekkida võib.

Mõtle nii, et 10-13aastased juba mõistavad, et teatud asju peaks tegema kindlates kohtades ja kindlatel aegadel. Näiteks, õhtusööki süüaksegi õhtuti või duši all käiakse enne voodisse pugemist. Selles vanuses ei ole enam neil raske mõista, et ka masturbeerimise jaoks on privaatsus vajalik faktor.

Lugeja, jaga meiega, kuidas sina sellest raskest teemast oma lapsega rääkisid?

Allikas: POPSUGAR Moms