Tulemus näitas, et lapsevanema teadvus lapse vanusega ja KMI kasvuga kasvab. Samal ajal ei saa aga iga teine lapsevanem aru, et laps on ülekaaluline. Vanemad muretsevad hoopis, et laps alakaaluliseks ei muutuks.

Mida noorem on laps, seda lihtsam on sellega tegeleda ning vabaneda lapse ülekaalust. Kui laps on aga jõudnud juba murdeikka ning on endiselt ülekaaluline, on raskem vale toitumist muuta ning ülekaalust vabaneda.

Paljud vanemad ei taju, et nende lastel on kaaluga probleeme. Nähes last igapäevaselt ning kui ka lapse sõbrad näevad sarnased välja, ei märka lapsevanem sagedasti, et lapse kehakaalule peaks tähelepanu pöörama.

Ülekaaluliste laste vanematest iga neljas kümnest muretseb hoopis, et laps ei oleks alakaaluline. 40 aastat tagasi oli keskmine laps tunduvalt saledam, 6-7 aastastel oli võimalik tunda ribikonte. Vaadates aga KMI-kaare muutust selle aja jooksul on muutus palju ilmsem.

Järgmisel korral lapsega arsti juurde minnes palu arstil kindlasti seletada ka lapse pikkuse-kaalu vahet, kas laps on normaalkaalus või peaks tervislikule toitumisele rohkem tähelepanu pöörama.

Allikas: Expressen.se