Kuigi õpetame ja kasvatame oma lapsi, et oma asjade eest tuleb hoolt kanda ning asju kaotada ei tohi, siis juhtub seda siiski. Tänapäeval on paljudel lastel ühesugused kindad, sarnased pinalid, peaaegu identsed mänguasjad ning ühte värvi särgid. Eriti külmal ajal, kus lastel palju asju seljas, kipuvad asjad segamini minema. Ja kui Sa juhuslikult töötad lasteaias või koolis, siis ilmselt tead täpselt, millest räägime.

Sama olukord on ka väljaspool kooli ning lasteaeda — laps jätab mõne mänguasja liivakasti või tuleb mõne võõra leluga koju. Hea meelega tagastaks mänguasja selle õigele omanikule, kui vaid teaks, kuidas ning kellele? Mitmed lapsevanemad on läinud seda teed, et on ise kirjutanud, tikkinud või õmmelnud laste asjadele sisse lapse nime, vanema telefoninumbri või mõne äratuntava sümboli. Kuid mis saab mänguasjadest? Mänguasjale ei saa peale õmmelda ega nime kirjutada.

Kas piisab pelgalt nimest ning kas telefoninumbri lisamine asjale on turvaline?

Isegi kui mänguasjal või lapse jopel on nimi “Mari”, siis mida see leidjale ütleb? Kes on see Mari, kelle asja ma leidsin? Kuidas saada omanikuga kontakti? Kas omanik oleks pidanud esemele peale kirjutama telefoninumbri? Telefoninumbrit ega aadressi ei soovitaks kohe mingil juhul lapse ega enda asjadele peale kirjutada. Kui näiteks koolilapse jopele on sisse kirjutatud lapsevanema telefoninumber ning jope taskus koduvõtmed, siis saab pahatahtlik leidja või kurikael telefoninumbri järgi teada, millise ukse jope taskus olevad võtmed lahti teevad. Ning tühjaks viidud kodu ei tahaks me keegi vist eest leida?

Eesti politsei leitud asjade nimekirjas on 610 omanikku ootavat asja.

Sarnaseid olukordi, kus me leiame midagi, mida sooviks omanikule tagastada, tuleb ette ka täiskasvanutel. Tehnikavidinaid ning vajalikke asju, mida igapäevaselt kaasas kanname, on erinevaid — alustades mobiiltelefonidest, sülearvutitest, mälupulkadest, tahvelarvutitest, MP3 mängijatest ning lõpetades rahakoti ning visiitkaardihoidjaga. Kui leiame näiteks MP3 mängija, siis kuidas see omanikule tagastada? Viia politseijaoskonda? Ega neilgi pole kerge leitud asja omanikku tuvastada. Hetkel on Eesti politsei leitud asjade nimekirjas ei rohkem ega vähem kui 610 omanikku ootavat asja.

Kuidas saaksime kergendada asjade tagastamist omanikule?

Mida saaksime ise ära teha, et meie või meie lapse asju oleks meile kergem tagastada ning samas säiliks ka turvalisus?

Eestis saab triigitavaid ning kleebitavaid nimesilte tellida mitmest firmast. Erinevused peituvad kujundustes ja hindades.

MinuKleeps.ee triigitavad ning kleebitavad nimesildid on ilusate kujundustega ning neid on väga lihtne paigaldada. Lisaks saab MinuKleeps.ee nimesilte tellida spetsiaalse turvakoodiga — igal nimesildil on unikaalne kood, mis on seotud omaniku e-posti aadressiga. Kui kaotate mõne mänguasja või riideeseme, millel on peal MinuKleeps.ee turvakoodiga kleebis või nimesilt, siis saab heatahtlik leidja Sulle Sinu kontaktandmeid teadmata teate saata. Ausal leidjal palutakse minna aadressile www.minukleeps.ee ning seal saab ta juba omanikule kleepsul oleva koodi alusel teate saata. Seejärel saab juba omanik ise leidjaga ühendust võtta.

Täiskasvanutele mõeldud lihtsad turvakoodiga kleepsud

Samuti saab MinuKleeps.ee lehelt tellida viisakaid turvakoodiga kleepse täiskasvanutele, millega saab eelpool mainitud seadmed (MP3 mängija, mälupulk jne) ära märgistada. Ausal leidjal on hiljem väga lihtne omanikule teade ning oma kontaktandmed saata.

Hoiame ja väärtustame enda ning teiste asju!

Igal asjal on väärtus — kas materiaalne või emotsionaalne. Kui meie jaoks on mõni lapse mänguasi pelgalt üks paljudest mänguasjadest, siis lapse jaoks võib see olla väga suure tähendusega. Ning kui kurvaks muutub laps, kui mõni tema lemmikmänguasjadest ära kaob. Isegi, kui see sarnase asjaga asendada, pole see enam see! Väärtustame enda ning teiste asju — teeme asjade tagastamise lihtsamaks ning saame tagasi oma kaotatud asjad tagasi!

Telli MinuKleeps.ee turvakoodiga või tavalised triigitavad ning kleebitavad nimesildid 15% allahindlusega. Allahindluse saamiseks sisesta tellimust tehes boonuskood DELFI15. Allahindlus kehtib novembri lõpuni!