„Lasteaiad, nende turvalisus ja korrashoid on linna üheks suurimaks prioriteediks ning seepärast oleme strateegiasse kirjutanud, et igal järgneval neljal aastal renoveeritakse lasteaedu 10 miljoni euro eest aastas,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas. „Kunagi varem pole sarnases mahus järjepidevaid rahaeraldusi lasteaedadele tehtud. Jätkame lasteaedade renoveerimist seni, kuni kõigist pealinna lasteaedadest on saanud kaasaegsed, lapsi innustavad õppehooned.“

Lisaks sellele jätkatakse lasteaedade välisvalgustuse, krundisiseste teede-parklate korrastamisega, millele on aastas ette nähtud 400 000 eurot. Üldiste remonditööde ja tuleohutuse tagamiseks on igal aastal ette nähtud lisaks miljon eurot.

Koolieelseid lasteasutusi on linnal kokku 126, neist viis lastesõime ja 121 lasteaeda. Samas on lasteaiarühmad veel ka Tallinna Laagna Lasteaed-Põhikoolis ja Tallinna Heleni Koolis.

Viimastel aastatel on igal aastal jooksvateks remonttöödeks eraldatud umbes kaks miljonit eurot. Selle eest on uuendatud näiteks Mahtra, Tähekese, Lehola, Taime, Naeratuse ja Ojakese lasteaedade fassaade, parandatud avarii- ja tuleohutussüsteeme, remonditud Tallinna Pääsusilma Lasteaia ning Talllinna Meelespea Lasteaia basseinid.

Suuremad summad on kulunud uute lasteaedade rajamisele. Näiteks eelmisel aastal valmisid Tallinna Veerise Lasteaed, Tallinna Lotte Lasteaed ja Tallinna Kraavikrõlli Lasteaia juurdeehitus neljale rühmale. Tänavu sügiseks valmib 8-rühmaline Pirita Kose uus lasteaiahoone.

Eelarvestrateegia kohaselt saavad olulist tuge järgnevatel aastatel ka huvikoolid. Kui sel aastal on huvikoolidele eraldatud 1,35 miljonit eurot, siis aastatel 2019-2020 ulatub toetussumma mõlemal aastal üle kolme miljoni euro.

Järgmise nelja aasta Tallinna eelarvestrateegia kinnitatakse juuni keskel.