Triin Soone: "Ettelugemine on lapse arengule ülioluline. Lisaks sellele, et see on tore peretraditsioon ja koos veedetud aeg, saab just ettelugemisest ja ühisest raamatuvaatamisest alguse lapse kirjanduslik kasvamine ja laiem kultuurihuvi. See on teeviit teatri-, filmi- ja teadusemaailma. Kuid ettelugemine ei ole ainult lastega seotud ühistegevus. See on sisukas ajaveetmise viis ka täiskasvanutele, kellel näiteks iselugemine on raskendatud. Kuid jutte-luuletusi on alati tore lugeda ja kuulata, võtkem selleks vaid aega."

Ettelugemise päeva tähistamiseks on Lastekirjanduse keskus lendu lasknud videosõnumi "Raamatumaailmas juhtub imesid! Loe lapsele!", mis levib televisioonis, kinos, raamatupoodides, bussides ja internetis.

Lastekirjanduse keskusel on pikaajaline traditsioon tähistada ettelugemise päeva vabariikliku 4. klasside õpilaste võistulugemisega. Seekordse ettelugemise võistluse, mis toimus 17. oktoobril, võitis Kaur Kenk Põlvamaalt Mammastest.

Ettelugemise päeva toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, raamatukauplused Apollo ja Rahva Raamat, kinod Artis ja Sõprus, NUKU teater, Eesti Meremuuseum, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum ning LuxExpress Grupp.