“Kuigi leid oli juba oktoobris, siis pikkade arsti ootejärjekordade tõttu sai ta spetsialisti juurde alles jaanuaris. Tehti operatsioon ning avastati, et moodustis on halvaloomuline. Peale seda lõigati ära veel üks sünnimärk ning jõuti tõdemuseni, et vähk on oma kohutavad siirded ajanud juba kõhunäärmesse, maksa ja vasakusse külge,” kirjeldab Airi oma õe haiguslugu.

Ravi ei toonud tulemust

Kui alguses lubati keemiaraviga haigus kontrolli alla saada, siis nüüd selgus, et see vähitüüp ei allu sellisele ravile. “Ainus, mis aitab, on immuunravi. Ravi, mille maksumuseks on 24 tuhat eurot (4 doosi, 3 kuu jooksul). Maailma armsaima pooleteistaastase poisipõnniga kodus olles ei saa ta mitte kuidagi ravi endale lubada. Seoses diagnoosiga aga määrati talle nüüd 90% töövõimetust ning seetõttu ei ole võimalik võtta ka pangalaenu. Sellisel hetkel tekib jõuetus ja küsimus, et mis maailmas me elame?” kirjutab Airi.

“Ma ei ole valmis oma õde kaotama, mu tütar ei suuda loobuda oma parimast tädist ning pisike Karlos ei saa ilma emata sellisele maailmale vastu võidelda. Seega jah, mu abipalve on üsna egoistlik ning ei ole seotud üle-maailmse rahu seadmisega aga päriselt ka soovin koos oma õega kunagi vanadekodus itsitades kaarte mängida ning lastelastele krutskeid välja mõelda. Kui kogukonna abiga saadakse kokku tuhandeid eurosid hüljatud loomadele, siis äkki on võimalik ka see kole haigus seljatada Teie abiga,” palub naine.

“Olen alati olnud seda meelt, et mida saadad signaalina välja, see tuleb kordades tagasi! Meie pere kõige siirama tänuga võite arvestada! Te vaid vaadake seda särasilmset väikemeest!” sõnab Airi.

Arvutimängurid soovivad Airi õele toetust avaldada

Arvutimänguhuviline Alo Pohlak on mees, kes soovib vähihaige naise toetuseks korraldada heategevusliku otseülekande, et perekonnale rahalist tuge leida: “Hetkel on korraldus veel küll pooleli ja ülekande läbiviija, tuntud Eesti arvutimänguri Carmen Peussaga veel täpne toimumisaeg paika panemata. Küll aga plaanime Twitch’i keskkonnas korraldada heategevusliku stream’i, mille jooksul kogutud raha vähiravi toetuseks läheks.”

Oma panuse saad anda, kui teed ülekande väikese Karlose arvelduskontole:

Karlos Aamer EE782200221064286173 Swedbank
Selgitusse “Emme terveks”

Jaga
Kommentaarid