Oli väga ilus ilm ning otsustasime perega minna Keila-Joale vaatama seda juga ja rippsilda, kus on pulmaliste lukud, lisaks ka loodust ja kõike muud põnevat.

Jalutasime natuke maad ning tegime ka pilte. Nagu kõik teisedki, läksime ka meie teisele poole juga läbi vee. Jalutasime rippsildade juurde ja mida nägid minu silmad esimese rippsilla juures!

Üks poiss seisis vees ja teine silla peal. Silla peal olnud poiss karjus alla, et näe, seal on üks võti ja siin pool on teine. "Aa, su seljataga on ka."

Ja nõnda oma viis minutit vähemalt. Kardan ise kõrgust ja rippsillalt üleminek võttis mul kõvasti aega. Selleks ajaks, kui jõudsin silla teise otsa juurde, olid mõlemad poisid juba üleval ja hakkasid kahekesi neid lukke lahti muukima, et kuhu võti küll läheb ja ehk tuleb lukk lahti.

Minu arvates vajavad need poisid küll kasvatust.

Inimesed peavad uskumustest kinni ja tulevad panevad rippsillale lukud lootuses, et see neile õnne toob. Poisikesed aga tulevad ja rikuvad seda.

Kallid inimesed, panen teile südamele, et palun õpetage oma lapsi tavasid ja kombeid austama.

Suurele osale on just need pisikesed tavad väga olulised ja tähtsad.

__________________

Hakka rahvaajakirjanikuks!

Et saada rahvaajakirjanikuks, registreeru siin. Registreerunud kaastöötajad saavad preemiaid. Registreerimata kaastööd on teretulnud siia või rahvahaal@delfi.ee.

Toimetaja vaatab saabunud info läbi, vajadusel täpsustab, paremad palad ilmuvad Delfis.