Ma näen seda, kuid ei ulatu selleni. Ometi vajan ma seda väga!

Sünnist alates kohaneb beebi uue keskkonnaga hämmastavalt kiiresti. Puhas ja värske õhk on üks tema põhivajadusi. Õhust saab ta eluks hädavajalikku hapnikku. Hea õhk ergutab kasvu, tugevdab immuunsüsteemi, annab energiat, suurendab söögiisu ja heaolutunnet.

Lapse areng on kõige intensiivsem kahel esimesel eluaastal. Lihased muutuvad tugevamaks ja on võimelised sooritama paljusid liigutusi — rusika kokkupigistamisest ja lahtitegemisest esimeste sammude astumiseni. Lihaste treenimine nõuab suurt pingutust ja energiat, mille tulemusel tõuseb kehatemperatuur. Ent kehatemperatuuri reguleerib just õhk. See protsess toimub hingamise ajal ning selles osaleb ka nahk. Seepärast ongi oluline, et ruum oleks korralikult õhutatud ja et riided oleksid kerged ja õhku läbi laskvad — nii on tagatud õhu juurdepääs nahale.

Emme, millal me jalutama läheme?

Imik tuleks viia välja värske õhu kätte teisel elunädalal. Esimene jalutuskäik või muu otsene kokkupuude värske välisõhuga ei tohiks kesta üle 20 minuti. Järgnevate nädalatega võib õues veedetavat aega järk-järgult pikendada. Kaheaastane laps peaks õues viibima paar tundi päevas. NB! Kindlasti tuleks vältida tugevat tuult ja otsest päikesevalgust.

Talvel ei tohiks beebit õue viia, kui temperatuur langeb alla 7°C. Lapse tuba tuleb aastaajast olenemata iga päev õhutada.

Millised rõivad sobivad mulle kõige paremini?

Laps tuleb alati rõivastada aastaaja ja ilmaga sobivalt. Seda teha ei ole raske. Küsige lihtsalt endalt, kas tunneksite end hästi nendes riietes, mida kavatsete lapsele selga panna.

Hea rõivastus kindlustab kehatemperatuuri reguleerimiseks ning värske ja mõnusa oleku tagamiseks vajaliku õhuvahetuse. Vältida tuleks õhuvahetust takistavast kunstmaterjalist riideid. Need võivad põhjustada nahaärritust ja ebamugavust. Tähelepanu tuleks pöörata ka kasutatavatele mähkmetele. Mähkmete kandmise aeg võib ju kesta rohkemgi kui kaks aastat. Kui mähe ei lase piisavalt õhku läbi, võib see tegelikult osutuda hoopis uriinikompressiks. Kaua aega värsket õhku saamata nahk ei täida oma ülesandeid korralikult. See mõjutab omakorda kogu organismi. Niisiis on ülimalt tähtis kasutada häid, kvaliteetseid mähkmeid, mis tagavad kuivuse ja lasevad piisavalt õhku läbi. Pampersi mähkmed pakuvad nahale tõhusat hooldust ja kaitset. Need on ainsad mähkmed, mida soovitavad teile Poola Pediaatrite Liit ja Poola Dermatoloogide Liit.

Emme, tahan vanni!

On loomulik, et beebid tunnevad ümbritseva maailma vastu uudishimu ja muutuvad kogemuste läbi järjest enesekindlamaks. Saate sellele kaasa aidata mitmete mängude abil. Üks neist ümbritsevast maailmast teadmisi andvaist asjadest on otsene kokkupuude veega. Suvi on suurepärane kõikvõimalike veemängude aeg. Tasub teada, et vesi ja sellega mängimine mõjuvad beebile ravivalt, lõdvestavalt ja rahustavalt. Kui vastunäidustusi ei ole, tuleks lapsel lasta mängida vees ja veega nii tihti kui võimalik. Laske tal eksperimenteerida, laevu uputada, vett pritsida ning tunda rõõmu kõigist tegevustest vannis või basseinis. Vannivee õige temperatuur on umbes 33-35 °C.

Hoolitsege, et laps oleks alati teie valvsa pilgu all. Kui lähete koos ujuma, pange selga T-särk, et laps saaks sellest kinni hoida.

Et tagada täit rõõmu ja naudingut vees veedetavast ajast, on kõige parem kasutada ühekordseid ujumispüksmähkmeid Pampers Sunnies. Need on rõõmsavärvilised ja näevad välja nagu ehtsad ujumispüksid, ent suudavad tõhusalt imada endasse kõik lapse eritised, sealjuures väljastpoolt vett sisse laskmata. See on eriti oluline, kui lähete lapsega veemänge mängima avalikku kohta.

Arstid soovitavad lapsele vähemalt tund aega enne vetteminekut mitte süüa anda. Vastasel juhul võib laps hakata läkastama ja vette oksendada.

Pidage meeles, et sage õues viibimine ja õhku läbi laskvad riided on sama vajalikud kui igapäevane pesemine. Värske õhk ja õues mängimine pakub suveajal suurt naudingut ja maailma avastamise rõõmu.