Mina lõpetasin rinnaga toitmise lapse 3. elukuul.
Olin lihtsalt väsinud ja tüdinud sellest lõputust lutsutamisest. Ma ei tunne end sellepärast kehvema või allaandjama emana, kuigi olen teadlik rinnapiima kasulikkusest. Ei ole ikka nii, et söödetakse imikuid seni, kuni, nad ise on võimelised kartuleid ja lihakäntsakat noa ja kahvliga nüsima.

Minu jaoks muutus see lausa rõvedaks. Arvasin, et mu laps oli saanud piisava koguse rinnapiima, et immuunsüsteem oleks toetatud, ning läksin üle piimasegu peale. Ainsa miinusena võib olla tooks välja selle, et piimasegu tegemine võttis öösiti natuke rohkem aega, kui rind unehägusena beebile supsti suhu pista.. .no ja siis võib olla see, et naturaalses rinnapiimas leidub aineid, mida rinnapiimaasendaja ei asenda. Vähemasti teadsin nüüd, kui palju mu laps tegelikult piima sööb, sain teda igal pool toita ( ei pidanud paaniliselt kodust väljas käies otsima kohta, kus last imetada saaks, kuna ma SIIRALT JÄLESTAN emasid, kes oma udarad nt. keset kaubanduskeskust või külas olles välja kraabivad ja kõik neid vahtima peavad.)

Piimasegus on aineid, mida rinnapiimas ei ole, sain ise süüa juua, mis soovisin, olin sellest tingituna ise rõõmsam, paremas tujus. Hakkasin tasapisi end jälle eraldi inimesena tundma.
Mõne aja möödudes läks laps üle purgitoitudele ja kodustele püreedele, jõi vaikselt teed ja mahla. Piimasegu oli meiega 3 aastat.
Ja ma ei leia, et mu laps oleks vähese imetamise tõttu kiduram või haiglasem kui teised, kes poole koolini tissi saavad. Igaüks teab ise, mis ta lapsele parim.

Sügav kummardus neile, kes oma last pool aastat või rohekem imetavad — mina seda ei suudaks. Kahe-, kolmeaastastele aga tissi pakkuda ei ole mu meelest enam vajalik. Ei näe sel lihtsalt mõtet, peale uhkusega talutava eneseohverduse. Paljud lapsed ei saagi emapiima.
Kõige tähtsamad on esimesed tilgad emapiima speale sündi.
3-4 kuud rinnaga toita on mu meelest täiesti piisav.
Jumal tänatud, et meil on rpa!

Mina sain ema rinda vaid vaevalt nädala, edaspidi kasvasin lehmapiimal (mis, tõsi küll, nüüd nii hirmus kahjulikuks beebidele on tunnistatud, kuna see ei sisaldavat seda ega toda.. selles on liialt palju rasva jne..)

Aga ma elan. Elab mu laps ja elavad ka need, kes on aastaid emme tissi otsas rippunud.
Eks igaüks teab ise ja kõigil on omad tõed.

Miks rinnapiimaasendajat kasutavate emade peale viltu vaadatakse?" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/miks-rinnapiimaasendajat-kasutavate-emade-peale-viltu-vaadatakse.d?id=59796923">LOE VEEL: Miks rinnapiimaasendajat kasutavatele emadele viltu vaadatakse?

Soome professor: rinnapiimal ja kunsttoidul ei ole mingit vahet" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/soome-professor-rinnapiimal-ja-kunsttoidul-ei-ole-mingit-vahet.d?id=59725916">Soome professor: rinnapiimal ja kunsttoidul pole mingit vahet

Imetamisnõustaja: imikutele ei sobi sama toit mis vasikatele!" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/imetamisnoustaja-imikutele-ei-sobi-sama-toit-mis-vasikatele.d?id=59745764">Imetamisnõustaja: Imetamisnõustaja: imikutele ei sobi sama toit mis vasikatele!" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/imetamisnoustaja-imikutele-ei-sobi-sama-toit-mis-vasikatele.d?id=59745764">imikutele ei sobi sama toit mis vasikatele