Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonna asekantsler Rait Kuuse sõnas, et riigi hool peaks jääma nähtamatuks: “Mistahes valdkonnas on oluline, et inimesed saaksid iseseisvalt hakkama, suudaksid võtta vastutust ja kanda kohustusi. Kui räägime lastest, siis vastutus nende heaolu eest on vanematel.”

Kuuse rõhutas ka vanematega suhtlemise olulisust — mingil hetkel langeb vastutus vanemate eest hoolitsemiseks lastele. “Kui suhtekvaliteet ei leia varases faasis lahendust, siis probleemid jätkuvad,” sõnas Kuuse.

Rait Kuuse on ametis Sotsiaalministeeriumi sotsiaalvaldkonna asekantslerina. Sellele eelnevalt on ta alates 1999 a. töötanud erinevatel ametikohtadel Justiitsministeeriumi haldusalas koordineerides peamiselt õigusrikkujatega tehtavat sotsiaaltööd ja alternatiivkaristuste arengut. Ta on aktiivselt osalenud oma valdkonnas rahvusvahelises koostöös peamiselt kriminaalpoliitiliste reformide ja alternatiivkaristuste edendamise ning õigusrikkujatega tehtava sotsiaaltöö valdkonnas.

Kuuse arvates tuleb perekondi laste kasvatamisel toetada ja nõustada, ennetus peab olema esikohal. “Lapsed vajavad kodu ja perekonda, mitte lastekodu — lapse perest eraldamine on äärmuslik abinõu. Institutsionaalne hooldus peab veelgi vähenema ning tänased sobimatu keskkonna või tööpraktikaga asutused tuleb sulgeda,” ütleb ta.