Pensionärist õpetaja tunnistas, et see kogemus pani teda mõistma, et naine peaks sünnitama kindlasti enne 50ndat eluaastat. “Vastab tõele, et oma inimene õpib oma vigadest. Minu viga oli see, et ma varem lapsi ei saanud,” rääkis ta. Haiglavoodis lebades suutis ta vaid oma tütrele mõelda ning taipas esimest korda, et ta ei pruugigi elada nii kaua, et näha oma tütre suureks kasvamist.

Tollefsen rasestus aastal 2008 kunstliku viljastamise teel ning uudis tema rasedusest tekitas palju vastukaja. Kriitikud tegid tema otsuse täiesti maha, arvates, et 57aastane on emaks saamiseks liiga vana, kuid tol ajal ei olnud naisel endal küll vähimatki kahtlust, et otsus on õige. Ta läks isegi nii kaugele, et kuulutas — tahaksin võib-olla veel ühte last.

Teda süüdistati isekuses ning kinnitati korduvalt, et last hakatakse koolis vanade vanemate pärast narrima. Seda sai Sue oma nahal tunda, kui teda peeti ja peetakse tänaseni Freya vanaemaks.

Lugejad, mida teie arvate? Kust läheb piir — millises vanuses naised võiksid lapsemõtted peast visata? Kas 50, nagu Sue arvab, on õige iga või tuleks teie meelest lapsed varem saada?