Pittsburghi ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et beebide ajud sõltuvad rasvast, mis peitub emade tagumikus ja reites ning selle kogus võib mõjutada seda, kui intelligentne laps on.

“Rasv nendes piirkondades on n-ö ladu, mis aitab luua lapse aju,” väitis uuringu autor William D. Lassek. Just sealt pärinevad vajalikud oomega-3 rasvhapped, mida beebi vajab esimesel kuuel elukuul aju närvisüsteemi arenguks. Seda leidub ka rinnapiimas.

Uuringu järgi olevat ülakehas peituvatel rasvadel negatiivne efekti ja alakehas peituvatel rasvadel positiivne efekt ning see mõjutab otseselt naiste ja nende järeltulijate kognitiivseid võimeid.

“Paistab, et naised on loodud koguma ja varustama neid rasvasid kuni beebi siia ilma saabub,” lisas dr Lassek. “See on sarnane talveunne minevatele karudele või külmas arktilises meres elavatele vaaladele.”

Me oleksime küll ettevaatlikud, kui võrdleksime rasedaid naisi vaalade või karudega, aga vähemalt teame nüüd, miks nii paljud naised pidevalt oma reitele ja tagumikule keskenduvad. Tegemist pole murega kaalu pärast, vaid see on lihtsalt evolutsioon.