Päevalehe loos räägib üksikema Aina (nimi muudetud), et eelmisel aastal käis tema laps paar nädalat ülemuse teadmata temaga koos tööl: pisike poiss pidi nii kaua vaikselt joonistama, mudelautot veeretama või tukkuma, kuni ema vahetus õhtul lõppes.

Tänavu on lugu parem. Kolleegi soovitusel läks Aina teise lasteaia direktori jutule ja palus poisi paariks nädalaks sinna võtta, sest oma lasteaed on suvel kinni. Nüüd saab ema viia lapse hommikuti ühte Põhja-Tallinna lasteaeda, kus valverühm töötab kogu suve.

Kahel esimesel lasteaia-aastal polnud Ainal asendusrühma võimalusest aimugi. Loogiliselt võttes oleks direktor pidanud ema teavitama ka alternatiividest. „Lapsel on olemas ka teine vanem!” olevat direktor vaid nähvanud. Telefonid vaikivad, ei saa direktorilt üle küsida, kas ja miks.

Ootame kirju Naisteka lugejatelt, kuidas teie väikelapsed suvel, kui lasteaed on kinni, hoitud saavad, kui endal nii pikaks ajaks puhkust võtta võimalik pole. Kas teie lasteaed on teid alternatiividest teavitanud?