Oli eelmise aasta märtsikuu. Väike Joshua, kes oleks kõigest mõne päeva pärast saanud kolmeaastaseks, mängis üksi koduaias, kus oli lihtsasti ligipääsetav ilma piireteta väike tiik. Poiss kukkus tiiki ja uppus, sest polnud kedagi, kes oleks saanud seda traagilist sündmust ära hoida. Kui tema ema avastas, mis oli juhtunud, jooksis ta tiigi juurde, tiris lapse välja ja püüdis teda elustada, kuid oli juba hilja. Poiss viidi haiglasse ja tunnistati veidi hiljem surnuks.

Eelmisel nädalal toimunud kohtuistungil mõisteti naine süüdi lapse järelvalveta jätmises. Naine ise on andnud sündmuste kohta tol märtsikuu päeval rabedaid ja vastukäivaid tunnistusi. Kuid uurimine on välja selgitanud, et samal ajal, kui poiss uppus, postitas naine Facebooki kaks fotot ja ka vastas oma kallima telefonikõnele.

Uurimises selgus ka see, et Barnetti pereliikmed olid naise tähelepanu koduaia tiigi ohtudele juhtinud ja soovitanud sellele piirded panna, kuid naine polnud seda teinud.

Kohus sai ka tunnistused Barnetti endistelt naabritelt eelmises elukohas, kus naine ja poeg elasid aastal 2013. Nemad kinnitasid, et laps oli tihti ilma järelevalveta õues ja ükskord oleks äärepealt mööduvalt autolt löögi saanud.

Kui naine oli süüdi tunnistatud, ütles kohtunik Jeremy Richardson naisele nii: “Teie laps suri teie hoolimatu käitumise tõttu. Nüüd te peate terve elu selle teadmisega elama. Kuna te olete oma lapsega käitunud hoolimatult korduvalt, ei saa seda käitumist õigustada.” Kohtunik lisas veel, et kui naine peaks kunagi veel lapse saama, siis päris kindlasti võetakse temalt laps ära. Ning ilma järelevalveta on keelatud naisel tegeleda ühegi lapsega, sest tema käitumine võib olla neile eluohtlik.

Allikas: The Guardian