Kuigi risk oli väga suur, otsustati lõpuks võtta ette operatsioon, mis poisid eraldaks. Olgu öeldud, et seda tüüpi operatsioone on alates aastast 1952 üle maailma sooritatud kõigest 59.

Operatsioon viidi läbi New Yorgis Montefiore haiglas kirurg James Goodrichi käe all eelmise nädala neljapäevast reedeni — lõikus kestis 16 tundi. Kuna poiste ajud olid osaliselt ühendatud ja aju ülikeeruka ehituse tõttu polnud õiget vastust küsimusele, kuidas lõige täpselt peaks jooksma, pidi kirurg viimase lõike tegema mitte ainult oma teadmisi, vaid ka instinkti usaldades.

Jadon elas operatsiooni väga vapralt üle, aga Aniasel langes operatsiooni käigus vererõhk ja südamelöökide sagedus ning arstid arvavad, et ilmselt mingi aja pärast operatsiooni ei saa Anias ennast kas ühe või mõlema kehapoolega liigutada, sest vastav aju osa on kahjustatud. Loodetavasti aga see paraneb ja kõik saab korda.

Mis täpselt saab, ei tea muidugi veel keegi, kuid poisid on elus ja see on suur asi! Ainult 5-25 protsenti kõikidest sündinud siiami kaksikutest jäävad ellu. Ainult 2 protsenti kõikidest sündinud siiami kaksikutest on kokku kasvanud peadpidi. Viimaste lahutamisel on doktor Goodrich suurim ekspert maailmas — seitse operatsiooni üldse toimunud 59st on tema sooritatud.

Saadame meiegi poistele oma parimad soovid ja elame neile südamest kaasa taastumisel raskest operatsioonist. Jõudu ka nende vanematele, kelle läbielamisi viimase aasta jooksul on raske isegi ette kujutada.