Uuringus osales 740 600 ema, kelle keskmine vanus oli 57. Nad kõik vastasid küsimustele, mis puudutasid nende laste arvu, rinnaga imetamise pikkust ja sagedust ning nende kehakaalu.
Leiti, et naistel, kes kasvõi mõned kuud pärast sünnitust oma last imetavad, on väiksem tõenäosus järgneva 30 aasta jooksul ülekaaluliseks minna.

Oxfordi Ülikooli uurijad jõudsid selgusele, et iga pooleaastase imetamise kohta kaotab naine sõltuvalt oma kaalust ja pikkusest umbes ühe kilo. Seda ei tundu võib-olla just palju, kuid arstid ja ämmaemandad üle maailma on mures naiste pärast, kes võtavad raseduse ajal palju juurde, suutmata enam lisakilodest vabaneda. Kui naine saab järjest lapsi, muutub ta aga iga rasedusega üha paksemaks.

Rinnaga imetamine nõuab meeletult energiat ja sellega võib põletada tervelt 500 kilokalorit päevas — sama palju kui keskmisel treeningul.

Uuringu eestvedaja dr Kristy Bobrow ütles: “Me juba teame, et rinnapiim on beebidele kõige kasulikum ja vajalikum toit, kuid nüüd võime kindlad olla, et see on hea ka ema figuurile.”

Allikas: Daily Mail