Videost on näha, kuidas 11aastase tüdruku ema, Natalie on sunnitud aitama oma tütrel hingata, võttes appi mõned spetsiaalsed hingamistehnikad, mida kasutatakse muidu paanikahäirete raviks, samal ajal, kui tütar neile räägib, kuidas teda kiusatakse.

Otsus see video sotsiaalmeediasse postitada tulenes lootusest, et kool, kus nende tütar käib, lõpuks ometi midagi kiusamise vastu ette võtaks. Paar olevat juba palunud koolil kiusajad tema tütrest eraldada, aga seda polnud juhtunud ja nii pididki vanemad ise midagi ette võtma.

Vanemad on öelnud, et nad ei kahetse oma tegu, sest postitusi on praeguseks hetkeks vaadatud juba kokku sadu tuhandeid kordi ja jagatud kümneid tuhandeid kordi. Toetusavaldused on jõudnud pereni nii Austraaliast kui ka USAst.

Lisaks oli videotel oma mõju, sest nende tütar on viidud üle teise klassi nagu vanemad algselt palusid.

Natalie sõnul hakkasid probleemid esimese kahe nädala jooksul, kui nende tütar möödunud kuul selles koolis käima hakkas. Ta väitis, et vaatamata umbes kümnele kooliga peetud telefonikõnele ja õpetajaga rääkimisele, ei tehtud enne videote postitamist midagi, et kiusamist ära hoida. “Me olime maruvihased, kui aus olla. Ja me ei teadnud, kuidas inimesed reageerivad, kui me selle (Facebooki) üles riputasime. Oli ju ka risk, et teda hakatakse veel rohkem kiusama,” rääkis tüdruku ema. “Me olime sellest teadlikud, aga selleks hetkeks olime kooli juba korduvalt helistanud. Õpetaja väitis, et tema ei saa meie tütart teise klassi liigutada. Me tahtsime, et nad liigutaksid meie tütre nendest lastest eemale. Küsisime ka oma tütrelt ja ta soovis, et me teeksime seda, et kiusamine lõppeks. Me poleks ilma tema loata seda Facebooki postitanud.”

Vaata videot siit: