1. Tervemad lapsed

Kui pere koos einestab, siis söövad lapsed tõenäoliselt tervislikumat toitu ning see vähendab igas vanuses laste ülekaalulisuse riski, perega koos söövate laste menüü on ka mitmekesisem ja nad on proovinud rohkem erinevaid toite ning plussiks on seegi, et kui lapsed on ise aidanud toitu valmistada ja lauale panna, arendab see neis iseseisvust.

2. Targemad lapsed

Teadlased on avastanud, et kui vanemad lastega söögi ajal vestlevad, siis on laste sõnavara märksa rikkam ning nad teavad kuus korda sagedamini haruldasi sõnu ehk sõnu, mida lapsed üldjuhul ei kasuta.

3. Hoitumad ja õnnelikumad lapsed

Eri riikides läbi viidud uuringutest on selgunud, et kui lapsed söövad regulaarselt koos vanematega, siis on nad emotsionaalselt stabiilsemad ja tugevama vaimse tervisega; nad on kohanemisvõimelisemad, neil on paremad kombed ja suhtlemisoskused.

4. Maandab riske

Ühiselt söövate teismeliste puhul on märgatud, et nad tarbivad oma eakaaslastega võrreldes vähem meelemürke.

5. Paremad suhted

Koos söövate vanemate ja laste suhted näivad olevat paremad: üksteisega ollakse ausamad ja avatumad ning vanematel on parem ülevaade, mis nende laste elus toimub; koos perega einestavad lapsed pöörduvad oma muredega sagedamini ema-isa poole ja saavad neilt nõu küsida.

Loe refereeritud artikli täisteksti ajakirja Psühholoogia Sinule märtsinumbrist.