Kuidas Urmet ja Jane tuttavaks said? "Nägin, läksin ja võtsin," naerab Urmet, "ütlesin talle, et sinu ma võtan naiseks ja ta tuligi – kaks nädalat pärast tutvumist elasime juba siin."

"Suurpere me ei planeerinud, kõik läks ise nii. Usun, et see on ka pärilik – minul endal on 9 ja naisel 6 õde-venda," räägib Urmet, kes kuulub ka Eesti Lasterikaste Perede Liidu juhatusse.

Samal ajal kui naine on lastega kodune, töötab Urmet metsaveoautojuhina. Ta naudib ka ehitamist: "Olen aru saanud, et nii palju kui vähegi võimalik, tuleks alati püüda ise ära teha – olen siin kõik ise oma käega valmis ehitanud ja selle arvelt päris palju raha kokku hoidnud. Endal peab tegutsemistahe olema," ütleb mees.

Teineteise jaoks leiab alati aega

Kas ema-isa kümne lapse kõrvalt ka teineteise jaoks aega leiavad? "Ikka leiame, saame ilusti külas või peol käia. Vanemad lapsed on siis noorematega kodus ja saavad kenasti omavahel hakkama. Pikemaid reise paraku ette võtta ei saa, enam kui üheks-kaheks päevaks lihtsalt ei julge lapsi omapäi jätta." Abikätest vanematel puudu ei jää, sest kõik vanemad lapsed aitavad meeleldi nii majapidamis- kui aiatöödel.

Uued lapsed on alati oodatud

Kuidas suhtuksid vanemad aga juurdekasvu? "Kui tuleb veel lapsi, siis on nad kindlasti oodatud – meie kätt ette ei pane. Kui sul on juba 10 last, siis pole vahet, kas neid on hoopis 11 või 12."