1.Grillige või küpsetage toite praadimise asemel. Kui te tahate midagi praadida, kasutage küllastamata õlisid nagu rapsiõli, köögiviljaõli, oliiviõli, sojaõli või päevalilleõli.

2. Koorige söögi valmistamise ajal lihatoitude pealt rasv.

3. Võtke kanal enne toidu valmistamist nahk maha, kuna nahk on kõige rasvasem.

4. Eemaldage lihal silmaga nähtav rasv.

5. Kui teete ühepajatotu, kasutage rohkesti köögivilja ja ube ning vähem liha.

6. Kasutage võileibade peal vähese rasvasisaldusega margariini.

7. Eelistage vähemrasvast juustu ja kodujuustu.

8. Vähendage rasvatarbimist ka sellega, et asendate poole toidusse minevast hakklihast sojaga.

9. Kasutage praetud friikartulite asemel küpsetatud kartuleid.

10. Vältige peidetud rasva küpsistes, kartulikrõpsudes, kookides, ðokolaadis, kondiitritoodetes. Lugege sildilt toodete rasvasisaldust.