1. Täitsa okei on tunnistada, et emadus ei ole ainult lust ja lillepidu ning sul on õigus oma abikaasa peale kade olla, kui tema saab minna kodust välja lustima samal ajal, kui sinu elu missiooniks on tatiste ninade ja kakaste tagumike pühkimine.

2. Su laps ei sure ega alaarene, kui sa teda rinnaga ei toida.

3. Ära põe. Ainus asi, mille pärast peaksid muretsema, on lapse tõsine haigus, ülejäänu on lihtsalt ninnu-nännu.

4. Võta aega, et duši all käia ja seda nautida. Tee seda iga päev, kuni veel saad!

5. Pea meeles — ühel kaunil hetkel lõpetab su laps nutmise. See hetk tuleb. Kindlasti. Peagi.

6. Sul ei ole vaja kõige uhkemaid tehnoloogilisi vidinaid selleks, et lapse kasvatamisega hakkama saada. Esialgu piisab mähkmetest ja lutist küll.

7. Mõnikord tunned sa, et tahaksid lapse aknast välja visata. See tunne on okei ja kõik lapsevanemad on seda kogenud. Jamaks läheb siis, kui sa ühel hetkel avastad end akna juures seismas, laps süles, ja akent avamas.

8. Ära võrdle end teiste emadega. Nad on omast arust sinust alati paremad. Sina ole just täpselt nii hea, kui parasjagu suudad.

9. Sa võid oma lapsele ta kõige uhkemad riided selga panna ka lihtsalt niisama. Kes ütles, et kodus ei või ilus olla? Mis siis, kui ta need ära määrib, homme on need nagunii väikesed.

10. Ära kritiseeri teisi vanemaid. Ka neil pole aimugi, mida nad teevad.

11. Tee oma lapsest pilte ja videoid. Videod jäädvustavad hetki ja lahedaid situatsioone palju erilisemal moel ning neid on 10 aasta pärast eriti vahva vaadata.

12. Parim aeg koos lapsega väljas ja avalikus kohas liikumiseks on see aeg, mil ta veel turvahällis püsib. Järgmised 3-5 aastat võid rahulikust kohvikusistumisest ainult unistada.

13. Ära võta asju liiga tõsiselt. Mitte midagi ei juhtu, kui laps ei saa ühel päeval köögivilju, vaatab liiga palju telekat, jääb õueriietes magama või unustad teda vannitada.

14. Keegi teine ei tea paremini, mida su lapsele vaja on! Ainult sina oled õige inimene seda otsustama.

15. Lase tal end ära määrida. Selleks ju vannid-duššid ongi!

16. Võta ka enda jaoks aega, et puhata ja akusid laadida. Väsinud ema = õnnetu laps.

17. Vali oma lahinguid. Sa ei saa kõiki lahinguid nagunii võita ja lõputu võitlus on mõttetu.

18. Lapsevanemaks olemine on üks lõputu ekstreemsuste jada. Sa oled ühel hetkel ülirõõmus, teisel võimatult kurb, kolmandal tunned tapvat süütunnet ja neljandal tulevad heldimuspisarad silma. Normaalne enesetunne taastub siis, kui lapsed kodust välja kolivad.

19. Need vanemad, kes teevad näo, et nende peres on kõik ideaalne, on tõenäoliselt omavahel tülis ja lähevad kohe lahku.

20. Sa saad tegelikult väga hästi hakkama! :)

Allikas: Sheknows