1. Rahulik hommikusöök
Millal sa viimane kord said hommikul öösärgis mööda tuba ringi uimerdada nii kaua kui süda ihkas? Kohvi juua, kui see on veel kuum? Vikerraadiost uudiseid kuulata ja lehte lugeda? Praegu pakid sa ühe käega ühe lapse kooliasju, teise käega topid mudilasele sukkpükse jalga, samal ajal silmadega autovõtmeid otsides ja küünarkuniga kohvikruusi ümber ajades...

2. Keegi ei sega su jutule vahele
Mäletad veel neid toredaid õhtuid, kui sa said sõpradele oma eriti põneva loo ära jutustada, ilma et keegi just enne kõige põnevamat kohta teisest toast hüüaks : "Emme, ma tahan kakale!"?

3. Vandumine
Kui vabastav ja valuvaigistav oli pärast noaga pöidlasse lõikamist kõik kuradile saata... nüüd pead sa vandesõnade asemel kasutama napakaid lapsesõnu, millel üllataval kombel pole pooltki nii rahustavat mõju.

4. Puhas kodu
Seinad, mis ei ole kriidijoonistustega kaetud ja millelt ei ole tapeeti maha kistud, põrandad, millel pole erinevaid kleepuvaid plekke ja legojuppe, köögilaud, mis pole erinevaid värvilaike ja täkke täis...

5. Puhkus
Päike, bikiinid, rand, soe merevesi, kokteilid, uni päikese käes, õhtune klubi...nüüd saad selle asemel käia korra laste loomaaias, sõita minirongiga ja siis McDonald`sisse!

6. Tunda end kõiketeadjana
Kui lõbus see oli, kui Supernanny kutsuti appi nelja-aastast põrgulist taltsutama. Nüüd sa enam ei naera, vaid noogutad mõistvalt...

7. Su tõelised sõbrad
Need, kellega on rääkida ka muust kui mähkmetest, öisest titekussutamisest ja sünnitusjärgsest depressioonist.

8. Pühapäevad
"Kallis, mul on pohmell. Ma magan kella kolmeni ja siis vaatame, mis edasi saab." Mäletad? Tahaks? Selle asemel on sul pühapäevahommikuti voodis rohkem inimesi kui peaks ja põnnid nõuavad pannkooke, vahvleid, multikad ja ujumaminekut.

9. Muusika
Sa võid oma Queeni CD-dest torni ehitada või neid klaasialustena kasutada, sest sinu pleierist kostavad edaspidi ainult lastelaulud või Getter Jaani.

10. Võimalus rahulikult otsuseid langetada
Vanasti võisid sa riietusruumi kaasa võtta kuus paari teksasid ning igat paari kasvõi neli korda proovida, et endale sobivaim leida. Kohvikus võisid sa menüü läbi lugeda ja pidada teenindajaga nõu, et saada just seda, mida sa soovid. Aga nüüd on sinuga komplektis üks või mitu väikest tüüpi, kelle kannatus on umbes kolm sekundit ja sa pead kõik otsused langetama huupi ja käigupealt.

11. Oma toanurk/alumine trepiaste
See koht, kuhu sa saadad oma lapsed järele mõtlema, kui nad on sigadusi teinud.

12. Romantika
Küünlavalgusõhtusöök restoranis? Vaevalt küll. Pigem kähkukas mõnes kiirsöögikohas, pilk pidevalt telefonil juhuks, kui lapsehoidja peaks helistama.

13. Käest kinni hoidmine
Tahe kaasaga käest kinni jalutada on endiselt olemas, kuid käsi jääb lihtsalt puudu, sest olemasolevad tassivad last, käru, toidukotti, mähkmekotti ja vihmavarju.

14. Vestlus
Poliitikast, täiskasvanutele mõeldud filmidest, raamatutest, teatrist, päevauudistest jne.

15. Sina ise
Ühel hetkel avastad, et sind ennast ei ole enam olemas. Sa oled põhikohaga ema, abikaasa ja kolleeg ning aega iseendale pole olemas. Sa oled "Laura ema" ja "Kristjani abikaasa" ja selleks jääd sa päris pikaks ajaks.

16. Valged riided
Nagu punane rätik härjale, mõjuvad valged riided äsja šokolaadi või mustikaid söönud mudilasele. Neil tekib vastupandamatu soov oma käsi või suud nendesse pühkida.

17. Raha
Lastele on vaja riideid, süüa, mähkmeid, mänguasju, jalanõusid, mütse, kindaid ja igaks hooajaks pead ostma uued. Ka sulle oleks vaja uut mantlit või saapaid, kuid kontoseisu vaadates ohkad ja loodad, et ehk peavad nad veel ühe hooaja...

18. Reisimine
Su sõprade jaoks tähendab vaba nädalavahetus kiiret šopingureisi Londonisse või päevitamist Pärnu rannas, sinu jaoks aga jalutuskäiku järgmisele mänguväljakule.

19. Trimmis keha
Kui kõvasti sa ka ei pingutaks, sellest voldist oma kõhul sa ka kõige rangema dieediga lahti ei saa.

20. Vaikus
Sa tuled töölt koju, võtad saapad jalast, viskad diivanile pikali ja naudid vaikust. Need olid õndsad hetked!

Allikas: ParentDish