Aivar Aas ärkab igal hommikul kell 6.30 ja teeb kohe ahju tule. Ta keedab vett, kallab selle mõrule kohvipurule ning joob mõne minuti pärast mustalt. Ta ei söö ivagi.

Tema teismelised tütred Anella (15) ja Jessica (14) ei söö samuti enne kooliminekut.

Pere pesamuna Renar sööb ainsana enne lasteaeda. Aivar teeb talle võisaia või paki 26 senti maksvad kiirkeedunuudleid. Siis lippab poisike ihuüksi läbi metsa kilomeetri kaugusele lasteaeda.

Kui lapsed õhtupoolikul koju tulevad — Renar tuleb ka lasteaiast ise -, ei ole Aivar ikka veel söönud.

Ta võtab oma ainsa eine kell seitse õhtul. “Kokkuhoid on üks, aga kui oled üksi, ei teki isugi mitte,” põhjendab Aivar nälgimist. Valgehallide juustega sihvakas Aivar on nii kõhn, et tema ilusaid laiu õlgu toetavad rangluud on punase särgi lausa püsti.

Sellises olukorras pered ei ole Eestimaal haruldus. Eestis elab absoluutses vaesuses üle 45 000 lapse, ja kui neile lisada ka vaesusriskis elavad, puudutab vaesus üle 63 000 lapse, vahendas Õhtuleht.

Hea lugeja, kui sinagi tead mõnda perekonda, kes hädasti abi vajaks, anna meile neist teada. Kirjuta meile nende lugu ja kui pere on nõus, lisa ka nende kontaktandmed, et head inimesed, kel on võimalusi ja tahet aidata, saaksid nendega ühendust.

Perekond Aasa olukorra parandamiseks saate teiegi oma panuse anda. Nende rahaasjadega tegeleb vanem tütar Anella Aas ja tema kontonumber on 221033836253. 


Ootame teie mõtteid kommentaariumisse ning aadressil rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat vormi ja postitada lugusid oma kasutajakonto alt. Igal nädalal jagame parimate lugude eest ka auhindu.