Esimene reegel, mida silmas pidada on see, et tutvustamine peab toimuma järk-järgulise protsessina. Loomad, iseäranis koerad, vajavad aega, et uue pereliikme ja ka muutunud elukorraldusega kohaneda. Mida sõnakuulelikum ja õpetatum koer, seda enam saate teda usaldada, seepärast treenige oma lemmikut hoolsasti juba siis, kui beebi veel ilmaletulekut ootab. Põhilised käsud-keelud, millele koer peaks kuuletuma on "istu", "lama", "siia" ja "ei tohi".

Mida energilisem või ettearvamatu käitumisega on loom, seda tähelepanelikum peate tutvustamise käigus olema. Uudishimulik või elevil loom võib lapsele ettekavatsematult viga teha. Kui koer hüppab teie najale tervitusmusi andma, võib laps kogemata kriimustada saada või halvemal juhul võite ta tasakaalu kaotades hoopis maha pillata.

Mõelge hoolikalt järele, kas teie neljajalgsel sõbral pole äkki mõnda halba harjumust. Võib-olla see praegu teid eriti ei häiri, kuid hiljem, nüüd juba värske lapsevanema muretseva pilgu läbi võib nii mõnigi esialgu tühisena näinud pahe tublisti võimenduda. Seepärast püüdke kehvad kombed võimalikult varakult välja juurida.

Esimestel kodusveedetud päevadel oleks parem koduloom vastsündinust eemal hoida. Püüdke ise paari päeva jooksul rahulikult uue olukorraga kohaneda ning lisaks tuhandele toimetusele, mis beebi kojusaabumisega kaasnevad, ka lemmiklooma jaoks aega leida. See pole kindlasti kerge ülesanne, eriti kui arvestada beebide harjumust vanemate jaksu ja ärkvelolekuvõimet igakülgselt proovile panna. Siiski ei tohiks teid ustavana koju oodanud looma tähelepanust päris ilma jätta. Suhelge temaga rahulikult ja hellalt, siis suudab ta end ka beebiga kohtudes korralikult üleval pidada.

Et koer ei hakkaks suhtuma tillukesse pereliikmesse kui konkurenti, kellega tuleb armastatud peremehe tähelepanu pärast võidelda, suhelge temaga eriti palju just siis, kui beebi samuti ruumis viibib. Nii tunneb loom, et on peremehele oluline ka nüüd, kui peresse on lisandunud see kentsakas väike olend.

Enne beebi haiglast kojutoomist võite näidata koerale beebi järele lõhnavat tekki või linakest. Laske tal seda rahulikult nuusutada, samal ajal silitage ja vestelge temaga sõbralikult. Nii harjub loom uue lõhnaga ning hakkab sellega seostama positiivseid emotsioone.

Koera esimesel kohtumisel beebiga peaks koer jääma lapsest 5-6 meetri kaugusele ning kuuletuma käsklusele "istu" või "lama". Ruumi teises servas on täiskasvanu koos beebiga. Kui koer käitub rahulikult, vähendage iga päev tema ja lapse vahelist vahemaad.

Kui te ei ole oma koeras päris kindel (ebameeldivad seigad minevikust, agressivne käitumine, puudulik õpetus vms.), võiks alguses kasutada suukorvi. On tigedamaid ja leebemaid koeratõuge, kuid kindel on see, et mistahes tõust koer võib mingil põhjusel last rünnata, beebi tervis on aga mõistagi kõige olulisem.