„See ilus raamat räägib valusatest asjadest, millega väikesed lapsed mõnikord oma kodus kokku puutuvad,“ ütles raamatu konsultant lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen, kelle sõnul puudutab koduvägivald kõiki pereliikmeid ja lapsed vajavad täiskasvanute abi sellega toimetulekul.

Lähisuhtevägivalla ohvritest naisi ja lapsi toetava Tähtvere Avatud Naistekeskuse poolt väljaantav raamat aitab koos juhendmaterjaliga lastele ja ühiskonnas laiemalt selgitada lähisuhtevägivallaga seonduvat. Raamatut trükitakse 4500 eksemplari — 3000 eesti keeles ja 1500 vene keeles ning neid hakatakse jagama lastele tasuta. Raamatu juurde kuulub ka metoodiline materjal, mille tutvustamiseks ja kasutamiseks korraldab Tähtvere Avatud Naistekeskus sügisel mitmeid seminare. Seminarid toimuvad Tallinnas, Tartus, Narvas ja on suunatud abistavate elukutsete esindajatele (psühholoogid, sotsiaalpedagoogid, sotsiaaltöötajad, naiste varjupaikade töötajad).

Koolides viiakse läbi kümme raamatuesitlust, kus lastele tutvustavad raamatut autor Juhani Püttsepp ja lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen. Tähtvere Naistekeskuses nõustamisel käinud lastele korraldatakse suvel pildi-jututuba, kus raamatu illustraator Jarõna Ilo juhendamisel käsitletakse teemat kunstiteraapia vormis. Analoogiline töötuba viiakse läbi ka Narvas venekeelsena.

Raamatuesitlused toimuvad Tallinnas, 3. juunil kell 13.00-14.30 Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk 73) ja Tartus, 5.juunil kell 13.00-14.30 Tähtvere Avatud Naistekeskuses (Näituse tn 3). Raamatu autor on Juhani Püttsepp, pildid on joonistanud Jarõna Ilo, erialaselt konsulteeris lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen. Raamat ilmub Norra Finantsmehhanismide toel.

Raamatu väljaandmisega paralleelselt kutsub Tähtvere Avatud Naistekeskus toetama üht lähisuhtevägivalla all kannatanud koolieelikust last ja tema ema. Annetustega aidatakse emal tasuda kohtukulusid. Lapse ema ja tema pere on maksnud Eestis ja välismaal kohtukuludeks kokku paarkümmend tuhat eurot. Pikk kohtutee on veel ees ning pere võimalused on ammendumas.

Eesti tunnustatud ekspertide hinnangul on välismaalasest isa oma last pikaaegselt seksuaalselt ära kasutanud. Täna on ema koos lapsega Eestis, kus on algatatud isa vastu kriminaalmenetlus.

Tähtvere Avatud Naistekeskus palub jõukohast toetust Tähtvere Avatud Naistekeskuse arvele (EE071010220243414223), et aidata emal oma last kaitsta. Märksõnaks palume panna „väärkoheldud laste toetuseks“.