Ma ei tea, et tütrel oleks kunagi olnud poiss-sõber. Kui olen ka ise tema käest uurinud, et kas talle keegi koolis meeldib, siis ta vaid ohkab ja ütleb, et see pole minu asi. Võiks ju arvata, et tüüpiline teismelise jonn, aga kahtlane ikkagi. Ma olen teda poisiga tantsimaski näinud vaid siis, kui ta oli seitsme-aastane ja nad pidid jõulupeol kohustuslikus korras peotantsu tantsima. Tütre sõpruskond koosneb nüüd peamiselt tüdrukutest. Või oleks õigem öelda, et ainult tüdrukutest. Meile koju pole ta kutsunud ühtegi noormeest ja tema sünnipäeva peol osales viis-kuus sõbrannat.  Nii mõnigi neist sõbrannadest tundub pigem poisilik. Ka tütar ise käib riides meelsamini pükstes ja mugavates riietes. Mõni aeg tagasi lõikas ta ka oma juuksed lühikeseks. Kui talle sünnipäevaks paar seelikut ostsin, kirtsutas ta nina ja viskas need kappi, sinna need jäidki. Ka tema muusika- ja filmimaitse viitab minu meelest pigem sellele, et teda tõmbavad tüdrukud. Näiteks on ta ostnud endale ühe USA populaarse sarja “The L Word” DVD-d. Internetiotsing näitas, et see sari räägib just naistest, kes naisi armastavad.

Ta on mu ainuke laps ja kasvatan teda üksi. Ma pole väga osav rääkima suhetest, naise arengust jms. Olen küll üritanud, aga see kisub piinlikuks ja jookseb rappa. Mulle tundub aga aina enam, et ta on lesbi, aga ma ei oska kuidagi sellele teemale lähenda. Kardan, et ta arvab, et ma ei mõistaks. Ilmselt alguses olekski raske, aga ta on siiski mu ainuke tütar ja ma teeks kõik, et sellest aru saada ja toetav olla. Hiljuti vaatasime koos „Grey anatoomiat” ja küsisin, kes on tema lemmiktegelane. Ta ütles, et üks naistegelane. See tegelane on sarjas lesbi. Mõtlesin, et see oleks õige hetk, et üleüldiselt seksuaalvähemuste teemal rääkida, kuid mul tuli klomp kurku ega osanud mitte midagi öelda.

Mõtlen, kas olen halb ema, et sellises olukorras käituda ei oska. Ja võib-olla teen ma üldse valesid järeldusi. Kui ma siis küsiks ja eksiks, siis hakkaks tütar minust ilmselt väga halvasti arvama.

Delfi Naisteka lugejad, mis oleks teie soovitus mulle? Olen ikka päris hädas.