1. Üks asi, mille üle sa kunagi vaidlusesse ei peaks laskuma või kahtlema, kas panna oma sõna maksma või mitte, on ohutus. Kui su sõbranna laps keeldub autos turvavööd kinnitamast, mängib tikkudega või üritab poes/parklas jooksu panna, piisab rangest ja selgest teatest: “Meie autos käivad kõik turvavööd kinni, meie majas on tikkudega mängimine keelatud, meiega koos poodi tulles hoitakse täiskasvanu käest kinni!”

2. Lauakommete puhul ei ole olukord muidugi nii üheselt mõistetav. Kui laps räägib täis suuga, võid sellest mööda vaadata, kuid röhitsemine ja lagastamine ei sobi kohe kindlasti. Sel juhul suuna oma kommentaar tervele laudkonnale: “Käitume lauas viisakalt ja ärme unusta võlusõnu “palun” ja tänan“”.

3. Kui sulle tundub, et mudilased hakkavad ülekäte minema ja teise lapse ema on sealsamas, võiksid end õpetamise ja õiendamise asemel tagasi hoida ning pöörduda hoopis teise vanema poole: “Tundub, et laste käitumine hakkab üle piiri minema. Mida me võiksime teha, et nad tülli ei läheks ja maha rahuneks?” Sel moel ei suuna sa kriitikat tema lapse pihta ega solva teist vanemat, kuid su sõnum jõuab talle kohale.

4. Minnes lapse ja tema sõpradega koos sööma, hakkab üks poiss laua taga lollitama, solvab teenindajat, loobib leiba või friikartuleid ja ajab joogi ümber. Mida teha? Kui sina oled lastekarja ainus valvur, on sinul õigus ja tegelikult koguni kohustus neid kantseldada ja korrale kutsuda. Kutsu poiss kõrvale, ütle talle rahulikult, et praegu on ta sinu vastutusel ja selline käitumine ei ole vastuvõetav. Seejärel selgita, millist käitumist sa temalt ootad: “Palun istu rahulikult ja söö viisakalt. Pärast sööki läheme õue ja siis saate jälle mängida.” Kui ta teatab, et sina ei ole ta ema/isa ja sul pole õigust talle midagi öelda, tuleta meelde, et ta on hetkel sinu vastutusel ja praegu käib mäng sinu reeglite järgi. Lollitamise ja ülbitsemise jätkudes kutsu tema vanemad talle järele.

5. Su tuttava lapsed istuvad kinos su seljataga, räägivad juttu, togivad nii sind kui teineteist, krõbistavad krõpsude ja kommidega ning nende telefonid piiksuvad iga viie minuti tagant. 
Pööra ümber, naerata ja ütle rõõmsasti ja rahulikult: “Tsau, Kevin! Film on päris lahe, eks?!” Teadmine, et ruumis on keegi, kes teda ja ta vanemaid tunneb, peaks teismelised kohe maha rahustama ja nende käitumist parandadma. Teine variant — kutsu saaliteenindaja, kelle ülesanne peakski olema saalis rahu ja korda tagada. 

6. Su naabrid lähevad nädalavahetuseks puhkama ja niipea, kui nad on lahkunud, märkad, kuidas teismelised õllekastide ja viinapudelitega uksest sisse voolama hakkavad.
Loodetavasti tead naabrite telefoninumbrit ning saad neile helistada ja küsida, kuidas peaksid nüüd edasi tegutsema. Vastasel juhul võiksid jalutada naabermaja eest mööda, “kogemata” peo algust märgata ning anda naabrilapsele märku, et tead, mis on teoksil. Ta võib sulle isegi tänulik olla, et “kuri naaber” peo laiali ajas. Kui perekond on sulle täiesti võõras, peaksid kindlasti politseisse helistama — sina kui täiskasvanu pead võtma vastutuse laste turvalisuse eest! 

7. Mänguväljakule kihutavad jalgratastega teismelised, tormavad siis mööda ronimisatraktsioone ringi, kiiguvad pööraselt ja lärmavad.

Selline käitumine võib sinu pisipõnnile, kes rahulikult liivakastis auku kaevab, ohtlikuks saada. Lähene pubekatele rahulikult ja viisakalt, mingil juhul ei tohiks sa nendega kurjustada või õiendada. "Kuulge, poisid, kas te võiksite palun natuke rahulikumalt võtta? Mänguväljakul on palju pisikesi, kes võivad teile kogemata ette jääda." Viisakas pöördumine jõuab teismelistele tavaliselt pärale ning nad taltuvad või leiavad mudilastevaba mängukoha.

8. Toidupoes rebivad jõmpsikad pakendeid lahti ja haaravad lahtistest lettidest peoga komme, nende ema on lähedal, kuid teeb näo, nagu ei märkakski.
Tõenäoliselt otsivad need lapsed meeleheitlikult tähelepanu ning üritavad seda sel hetkel saavutada halva käitumisega. Sa võid pakkuda neile oma abi segaduse koristamisel või öelda neile viisakalt, et nende kommide eest tuleb enne söömist maksta. Mõnikord kuulavad lapsed võõraid paremini kui oma vanemaid. Kui vandaalitsemine jätkub, kutsu kindlasti teenindaja!