3-toaline korter.

Elanikud: perekond, kus ema, isa, tütar, poeg.

Ema: keskmise töötasuga naisterahvas, müüja. Usin ja toimekas, hoolitsev pereema. Külmkapp toitu täis, et ikka igal päeval oleks pere toidetud ja üsna hästi.

Isa: keskmise töötasuga teenistuja. Maksab maksud ja ostab endale üle  päeva paar pudelikest või purki õlut.

Tütar: 7-aastane koolijüts. Osaleb erinevates huvialaringides, õpetajate lemmik, püüdlik, tibake vallatu, eeskujulik õpilane, viieline ja puha.

Poeg: 17-aastane 11. klassi õpilane. Muidu üsna heasüdamlik ja taibukas,  osav manipulaator. Ehtne teismeline. Sõpruskond suur ja vägagi erinev.

Kujutage ette: ema, isa, tütar viibivad nädalavahetusel maal. Poeg jääb loomulikult linna (sõbrad jms). Pere saabub oma rahulikku linnakorterisse tagasi - üllatus. Külmkapp tühi - mitme päeva varud (kui mitte nädala varud) otsas. Mis juhtus?

Selgitus: Naaseme sinna, kus ema, isa ja tütar lahkuvad. Arvake ära, kes saabuvad?

Saabuvad "ahjualused", karvased ja sulelised.

"Kas süüa ka on?" Külmkapp avatakse. Vorst, sink, juust - suurepärane. Ehk on veel midagi? Oo jaa, viinerid - suisa mitu kilo, sobib. Veel? Ikka saab, ikka saab... Kuivained - keedame makarone! Yes. Võimas. Aga veel? Mh....üks naissoost olend oskab pannkooke küpsetada. Maitsev, sobib. Mis veel? Oot, oot - kusagil oli ju mitu pakki hommikukrõbinaid - hea valik! Läheb loosi. Mis veel? Oo....perenaisel paar moosi nähtaval kohal! Vau maitsev. Jogurt - no ikka otse pakk suule ja minek!

Kui mõnele tuli lugu tuttav ette, kuid ei ole aru saanud, kes toimetavad sellel ajal köögis (võibolla ka magamistoas),  kui teie perekonna liikmetest 75% on eemal, siis saagem tuttavaks - need on kahejalgsed parasiidid - uusajastu väljalase.

Tõrje: Soovitatav vestlus ühe teatud pereliikmega. Üldjuhul see alguses ei toimi. Järgmine tõrjevahend: ärge varuge mitme päeva toiduaineid külmkappi, kui ise paariks päevaks lahkute. Kõik, mis on söödav ja joodav, kaob!