Olen naine, kes elas koos mehega ja sai ka selle mehega kaks last. Abielus ei olnud. Loomulikult ootasin, nagu enamasti iga nainegi algul, ettepanekut, aga kui meie esimene laps oli juba sündinud, selgus läbi hea ämma avara suu selline tõsiasi, et mees siiski veel on abielus endise naisega.

Mees ise oli rääkinud, et lahutatud ja seda oli rääkinud ka armas ämm ja nii edasi...

Ei olnud mina mehe esimese pere lahkumineku põhjuseks ja tuttavaks saime temaga ka alles siis, kui nad juba 3 aastat lahus olid olnud. Mees maksis korralikult elatist ja lapsed viibisid ka sageli meil. Meie esimene laps sündis meie kooselu teise aasta lõpus. Tänaseks on meie ühised lapsed 3aastane ja 2aastane. Kuna me polnud abielus, siis meie lastele nimede panemisel oli see minu sooviks, et las laps olla siis minu nimel ainult, seega olen ametlikult vallasema ja mu lapsed vallaslapsed.

Kuna sai mulle teatavaks mehe abiellumise kuupäev ja selle aasta, nimelt maikuus oleks neil olnud üks päris ümmargune tähtpäev, siis otsustasin mängida vingerpussi ja neile väikese üllatuse korraldada. Nimelt otsustasin korraldada mehele ja tema seaduslikule abikaasale pulma-aastapäeva peo. Jah, ma olin kogunud iseenda pulmadeks, kuid nüüd teades, et neid ei tule mulle mitte kunagi, siis otsustasin sellise kulutuse teha.

Kuna olen ise söögikoha omanik, siis polnud ruumide ja toidulaua organiseerimine raske ja kuna olen tänu oma töökohale tuttav ka mitmete õhtujuhtidega, siis sai ka pidu korralikult ette valmistatud. Mehele muidugi serveerisin seda kui tema ema sünnipäeva tähistamist ja ta oli lahkesti nõus selleks raha panustama.

Kutsetel oli kirjas lihtsalt, et olete oodatud üllatuspeole, kutsujaks märkisin mehe ema. Mehe seaduslik abikaasa ja tema sugulased said kutsed tund hilisemale ajale.

Pidu algas loomulikult mehe emale sünnipäevalaulu laulmisega ja tema õnnitlemisega ja siis, kui mehe abikaasa sugulased olid saabunud ja omad õnnitlused edasi andnud, lauda istunud... oli organiseeritud nii, et naine juhatati õhtujuhi poolt peoruumi, kus ta ämma õnnitles ja edasi toimis õhtujuht, nagu pulma-aastapäeva pidustusel... Rahvas oli algul hämmingus, kuid siis läksid kõik lõbusalt kaasa ja kuuldavasti oli tore pidu olnud.

Ise ma ei jäänud seda vaatama, vaid sõitsin oma lastega ühte spaasse nädalalõppu veetma.

Igatahes on mu süda ja hing rahul, sest kui ma ei saanud elada nii, nagu mina seda soovisin, siis ei pidanud ju teine inimene minu kõrval ka elama nii, nagu temale ei sobinud. Et siis, kui ta ei soovinud minuga abielluda, siis ei pidanud ka mina elama nii, nagu mulle ei sobinud. Ja kuna olen ühe mehe naine, siis ei ole mul plaanis ka uut mees otsida, elan ja kasvatan oma kahte last rõõmuga!